Gemeente Beesel - Vaststelling bestemmingplan ‘Parklaan, Reuver’

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 11 oktober 2021 het bestemmingsplan ‘Parklaan, Reuver’ ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld.

Na een tender heeft het college op 15 juni 2020 besloten om de herontwikkeling van B.C. Broekhin aan de Parklaan te gunnen aan woningcorporatie Woonwenz. Woonwenz wil 27 (huur)appartementen en 8 levensloopbestendige (huur)woningen bouwen. De locatie heeft nu de bestemming ‘Maatschappelijk’; woningen zijn daarin niet toegestaan. Omdat het plan van Woonwenz niet past in het geldende bestemmingsplan, is een nieuw bestemmingsplan vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan plan heeft voor een ieder ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. De gemeenteraad heeft ook besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 21 oktober 2021 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage bij de klantenbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Reuver. De stukken zijn ook te raadplegen via https://www.ruimtelijkeplannen.nl onder het identificatienummer NL.IMRO.0889.BPParklaan-VA01.

Instellen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tegen het bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen.

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij degene die beroep instelt tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beesel, 19 oktober 2021

Burgemeester en wethouders van Beesel

 

Naar boven