Ontwerpbestemmingsplan Heteren, Park Julianaweide

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Heteren, Park Julianaweide vanaf donderdag 21 oktober 2021 tot en met woensdag 1 december 2021 ter inzage ligt. U kunt de stukken inzien tijdens openingstijden bij de informatiebalie van het gemeentehuis Overbetuwe Elst.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het plan maakt woningbouw van 54 woningen ter plaatse van de Flessestraat/Julianaweg te Heteren juridisch-planologisch mogelijk. Daarnaast voorziet het plan in de bestemmingswijziging aan de Julianaweg 13, Heteren van een bedrijfsbestemming naar een woonbestemming ten gevolge van de beëindiging van het bedrijf ter plaatse.

Vormvrije m.e.r-beoordeling

Voor de voorgenomen ontwikkeling is op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage een vormvrije m.e.r.-beoordeling uitgevoerd.

Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, omdat deze ontwikkeling niet leidt tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zoals bedoeld in het Besluit milieueffectrapportage. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling. Het vormvrije m.e.r. beoordelingsbesluit van burgemeester en wethouders ligt bij de stukken ter inzage.

Dit besluit is een besluit in het kader van de voorbereiding van het door de raad te nemen besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan (artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht). Belanghebbenden kunnen hun zienswijze tegen dit besluit van burgemeester en wethouders kenbaar maken in hun zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan.

Waar kunt u het plan online inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u ook bekijken op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.1734.0357HTRNjulianawd-ONT1 

De bronbestanden zijn beschikbaar via https://digitaleplannen.nl/1734/169F7F60-1003-4E3A-9CB2-5673BE7AA62C/ .

U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.overbetuwe.nl onder Inwoners/Bouwen en wonen/Ruimtelijke plannen.

Wilt u een reactie geven?

Tot en met woensdag 1 december 2021 kan iedereen schriftelijk (niet per e-mail) of mondeling een zienswijze op het ontwerpplan geven bij de gemeenteraad, Antwoordnummer 175, 6660 VB Elst. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, moet u eerst een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via 14 0481.

U kunt ook via www.overbetuwe.nl een zienswijze indienen. Gebruik daarvoor de zoekterm ‘zienswijze indienen’. U logt dan in via DigiD.

Elst, 20 oktober 2021

Gemeente Overbetuwe

Naar boven