Rectificatie Verlening omgevingsvergunning voor de realisatie van Zonnepark Zuidgeest aan de Zuidgeest, Bergen op Zoom

Dit betreft een rectificatie van publicatie gemeenteblad 2021 nr. 353276 van 13 oktober 2021.

In de publicatietekst is onder het kopje Crisis- en Herstelwet per abuis vermeld dat geen pro-forma zienswijzen ingediend kunnen worden en dat zienswijzen die na de termijn van terinzagelegging binnenkomen dan wel pro-forma ingediende zienswijzen worden niet bij de besluitvorming betrokken. In plaats van zienswijzen betreft het hier echter een (pro-forma) beroepschrift.

In onderstaand tekst is dat gecorrigeerd. Er zijn geen inhoudelijk wijzigingen met betrekking tot de vergunning.

Burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom maken bekend dat zij voor de volgende aanvraag een omgevingsvergunning verlenen:

Zuidgeest in Bergen op Zoom voor de realisatie van Zonnepark Zuidgeest. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening als bedoeld in artikel 2.12. eerste lid onderdeel a, sub 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    Het (ver)bouwen van een bouwwerk (art 2.1 lid 1 onder a Wabo);

  • 2.

    Het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde (art 2.1 lid 1 onder b Wabo);

  • 3.

    Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (art 2.1 lid 1 onder c Wabo).

De gemeenteraad van bergen op Zoom heeft tijdens haar vergadering op 4 oktober 2021 besloten een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de realisatie van het zonnepark. De omgevingsvergunning, verklaring van geen bedenkingen en bijbehorende stukken liggen met ingang van 14 oktober 2021 gedurende 6 weken ter inzage gelegen in het Stadskantoor, J. Obrechtlaan 4, Bergen op Zoom. De voornoemde bescheiden zijn ook beschikbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.OVzuidgeest-0301). De link naar de stukken op de landelijke voorziening is ook te vinden op de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl.

Indienen beroepschrift

Voor belanghebbenden staat tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning gedurende 6 weken beroep open bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant, Sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA, Breda. 

Het beroepschrift moet door de indiener worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een vermelding van het besluit waartegen het beroep is gericht (indien mogelijk een kopie van het bestreden besluit bijvoegen) en waarom u het met dit besluit niet eens bent (de gronden waarop het beroep berust).

Voorlopige voorziening

De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepsschrift is verstreken. Het indienen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift of een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op deze procedure. Het betreft een project als bedoeld in categorie 1.1 van bijlage 1 van deze wet. Dit betekent onder meer dat geen pro-forma beroepschrift ingediend kan worden. Beroepschriften die na de termijn van terinzagelegging binnenkomen dan wel pro-forma ingediende beroepschriften zullen door de rechter niet-ontvankelijk worden verklaard.

Bergen op Zoom, 20 oktober 2021

Naar boven