vastgesteld Bestemmingsplan Heibloemseweg 7 e.o. te Panningen

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat de gemeenteraad op 12 oktober 2021 op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan Heibloemseweg 7 e.o. te Panningen heeft vastgesteld.

Wat regelt het bestemmingsplan?

Het bestemmingsplan regelt de planologische sanering van een intensieve veehouderij door de omzetting van deze bestemming naar de bestemmingen wonen en agrarisch en het realiseren van een woning vanuit de win-winregeling op de locatie Heibloemseweg 7 in Panningen.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien vanaf 18 oktober 2021 tot en met 29 november 2021 op de volgende manieren:

  •  

    digitaal via de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl;

  •  

    digitaal op de websitewww.ruimtelijkeplannen.nlvia het IDN-nummer NL.IMRO.1894.BPL0240-VG01;

  •  

    op papier in het Huis van de Gemeente, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden, op afspraak.

Wat kunt u doen tegen het bestemmingsplan?

Degenen die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan of belanghebbenden die geen zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan hebben ingediend, kunnen in beroep tegen het bestemmingsplan. De beroepstermijn loopt tot en met de laatste dag van de terinzagelegging, dus tot en met 29 november 2021. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Het is mogelijk om, als beroep is ingesteld, binnen de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State om een voorlopige voorziening te vragen. Er moet dan wel sprake zijn van een spoedeisend belang.

De (voorzitter van de) Afdeling bestuursrechtspraak brengt griffierecht in rekening voor het instellen van beroep en ook het verzoek om een voorlopige voorziening. Overigens is het mogelijk om digitaal te procederen. Meer informatie over de rechtsgang naar en bij de Afdeling bestuursrechtspraak is te vinden op de website van de Raad van State,www.raadvanstate.nl.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking als na afloop van de beroepstermijn geen beroep is ingesteld of wel beroep is ingesteld maar geen verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan.

Naar boven