Ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwagenstandplaatsen Bergweg’ en MER-beoordelingsbesluit

Het college van B&W maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwagenstandplaatsen Bergweg’ vrijgegeven is voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpplan maakt een herinrichting mogelijk van de woonwagenstandplaatsen aan de Bergweg te IJsselmuiden. De herinrichting is in strijd met het geldende bestemmingsplan omdat een klein gedeelte van het achterliggend agrarisch gebied wordt ingericht als woonwagenstandplaats. Het voornemen voldoet aan een goede ruimtelijke ordening.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

De beoogde activiteit, de herinrichting van de woonwagenstandplaatsen, staat vermeld in categorie 11.2 van onderdeel D van de bijlage bij het besluit m.e.r. Omdat de drempelwaarde niet overschreden wordt, geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling. De vormvrije m.e.r.-beoordeling maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan ‘Woonwagenstandplaatsen Bergweg’.

Inzage

Het ontwerpplan ligt met ingang van 20 oktober 2021 tot en met 1 december 2021 tijdens openingstijden ter inzage in het stadhuis. Het ontwerpplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991217-OW01.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Graag onder vermelding van het ontwerpbestemmingsplan.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u ook bellen met telefoonnummer 06 238 55 639.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 Awb, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het bestemmingsplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Een ieder kan zijn/haar opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit via een zienswijze kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven