Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan ‘De Blaauwe Haan’, besluit vaststellen hogere waarden en besluit omgevingsvergunning De Blaauwe Haan (met coördinatieregeling)

De gemeenteraad van Gouda heeft op 6 oktober 2021 het bestemmingsplan ‘De Blaauwe Haan’ gewijzigd vastgesteld. De Omgevingsdienst Midden-Holland heeft op 6 juni 2021 hogere grenswaarden voor het geluid vastgesteld en op 19 oktober 2021 de omgevingsvergunning verleend. Vanwege coördinatie worden deze besluiten gelijktijdig voor beroep ter inzage gelegd.

Hieraan voorafgaand heeft de gemeenteraad op 8 juli 2020 besloten om voor het project De Blaauwe Haan toepassing te geven aan de coördinatieregeling op de percelen van Kattensingel 61-69 en 47. De coördinatieregeling biedt de mogelijkheid om procedures (bestemmingsplan en daarvoor benodigde vergunningen of ontheffingen) voor een project samen te voegen. De ontwerpbesluiten lagen gezamenlijk van 25 maart tot en met 5 mei 2021 ter inzage.

Inhoud bestemmingsplan, besluit vaststellen hogere waarden en besluit omgevingsvergunning

Voor de herontwikkeling van het terrein van voormalig kaaspakhuis De Producent is een plan opgesteld dat voorziet in de realisatie van een appartementencomplex met 24 huurwoningen en 35 grondgebonden koopwoningen. Tussen deze parkwoningen wordt in de semi-openbare ruimte een groen park gerealiseerd met een langzaamverkeerverbinding tussen de Kattensingel en het Van Bergen IJzendoornpark.

Het besluit vaststellen hogere waarden voorziet in een hogere grenswaarde voor het geluid in het kader van de Wet geluidhinder. De omgevingsvergunning ziet op het kappen van bomen, uitvoeren van werkzaamheden (archeologie), bouwen van appartementen en grondgebonden woningen en het realiseren van een uitweg.

Stukken

Voor het project De Blaauwe Haan aan Kattensingel 61-69 en 47 worden het vastgestelde bestemmingsplan en twee daarmee genomen, gecoördineerde besluiten ter inzage gelegd van donderdag 21 oktober tot en met woensdag 1 december 2021:

  • 1.

    Bestemmingsplan ‘De Blaauwe Haan’ Dit gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan geeft een nieuw planologisch-juridisch kader voor het project dat niet paste binnen de regelingen van bestemmingsplan ‘Nieuwe Park Wonen’. Wijzigingen te opzichte van het ontwerp zijn:

    a. het onderbrengen van de gehele langzaamverkeerverbinding in de bestemming ‘Groen’, en;

    b. het opnemen van een hoogtescheidingslijn aan de achterzijden van de parkwoningen om uitbouwen op alleen de begane grond toe te staan.

  • 2.

    Besluit vaststellen hogere waarden Voor 14 appartementen en 14 grondgebonden woningen op de locatie Kattensingel 61 tot 69 zijn hogere geluidswaarden in het kader van de Wet geluidhinder vastgesteld.

  • 3.

    Besluit omgevingsvergunning ‘Het bouwen van 24 appartementen en 35 grondgebonden woningen’Er is een omgevingsvergunning verleend het kappen van bomen, uitvoeren van werkzaamheden (archeologie), het bouwen van 24 appartementen en 35 grondgebonden woningen en het realiseren van een uitweg.

Inzien

De stukken zijn op verschillende manieren in te zien:

  • 1.

    Bestemmingsplan ‘De Blaauwe Haan’

Het bestemmingsplan ‘De Blaauwe Haan' ligt voor eenieder op de volgende wijzen ter inzage:

- Digitaal via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0513.0501DeBlaauweHaan-DF01

- Op papier tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.

Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen.

  • 2.

    Besluit vaststellen hogere waarden Het besluit met kenmerk 2020343484 is in te zien tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.

  • 3.

    Besluit omgevingsvergunning ‘Het bouwen van 24 appartementen en 35 grondgebonden woningen’ Het besluit met kernmerk 2021189288 is in te zien tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda. Ook is er de mogelijkheid om de stukken voor de omgevingsvergunning naar u te e-mailen. U kunt hiervoor contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland, telefoonnummer 088 - 54 50 000 of info@odmh.nl

Let op: maak in verband met het coronavirus voor een bezoek aan het Huis van de Stad een afspraak via telefoonnummer 14 0182.

Beroep

Omdat de gemeenteraad toepassing heeft gegeven aan de coördinatieregeling worden de gecoördineerde besluiten voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit. Tegen de gecoördineerde besluiten kan in de periode van 21 oktober tot en met 1 december 2021 beroep worden ingesteld. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die beroep instelt, kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat:

  • 1.

    beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • 2.

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, als binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • 3.

    beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet kunnen worden aangevuld.

Dit betekent verder dat als beroep wordt ingesteld tegen het plan, hiervoor een versnelde procedure geldt. In het beroepschrift vermeldt u dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Inwerkingtreding gecoördineerde besluiten

De besluiten treden in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Is op dat moment nog niet beslist over een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening, dan treden besluiten niet eerder in werking dan over dat verzoek is beslist.

Gouda, 20 oktober 2020

Naar boven