Vastgesteld bestemmingsplan I Blixembosch 2007 (Vuurvogel) en verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van 14 woningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf donderdag 21 oktober 2021 ter inzage liggen:

  • 1.

    het op 12 oktober 2021 door de gemeenteraad van Eindhoven vastgestelde bestemmingsplan I Blixembosch 2007 (Vuurvogel)

  • 2.

    de op 13 oktober 2021 verleende omgevingsvergunning met zaaknummer V19/39082.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 14 grondgebonden woningen ter plaatse van de voormalige basisschool De Vuurvlinder, gelegen tussen de straten Vuurvogel en Tovermolen en grenzend aan Dwaallichtje. Het bestaande schoolgebouw zal hiervoor worden gesloopt.

Omgevingsvergunning

De aanvraag omgevingsvergunning betreft het bouwen van 14 woningen op de locatie Vuurvogel, Dwaallichtje en Tovermolen (ongenummerd).

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk dat plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken en de verschillende besluiten die ten behoeve van die ruimtelijke ontwikkeling genomen moeten worden tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan, de verleende vergunning en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 21 oktober 2021 tot en met donderdag 2 december 2021 ter inzage. U kunt de stukken bij het Inwonersplein in het stadhuis. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag van 8.30 uur tot 19.00 uur, op dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80375-0301.

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Beroep

Met ingang van vrijdag 22 oktober 2021 tot en met donderdag 2 december 2021 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en/of tegen de verleende omgevingsvergunning. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    iedereen die eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning;

  • -

    een belanghebbende die niet eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning;

  • -

    een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest, dan wel niet op tijd is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning in te dienen.

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 3 december 2021. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij: de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit en/of de omgevingsvergunning uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven 12 oktober 2021

Naar boven