Vastgesteld bestemmingsplan ‘Horssen, Hogeweg 4’ te Horssen, gemeente Druten

Burgemeester en wethouders van Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 30 september 2021 het bestemmingsplan ‘Horssen, Hogeweg 4’, ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Hogeweg 4 in Horssen.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het plan voorziet in het omzetten van de agrarische bestemming naar wonen. De agrarische bedrijfswoning en de bedrijfsbebouwing worden gesloopt. In de plaats hiervan worden twee nieuwe vrijstaande woningen gerealiseerd. Dit initiatief past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Met het bestemmingsplan ‘Horssen, Hogeweg 4’ wordt de beoogde ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 21 oktober 2021 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Heuvel 1 te Druten. Voor het inzien van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 088 432 70 00 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@drutenwijchen.nl. Het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken worden tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer is; NL.IMRO.0225.BPbgbhogeweg4-2003.

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt en verdere belanghebbenden, kunnen tijdens bovengenoemde termijn van zes weken (van 21 oktober 2021 tot en met 1 december 2021) beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kan gedurende de beroepstermijn -naast een beroepschrift- een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van genoemde afdeling. Zonder dit verzoek treedt het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Druten, 13 oktober 2021

Burgemeester en wethouders voornoemd,

mevrouw C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld, burgemeester

meneer B.P.P. Janssen, secretaris

 

Naar boven