Wijziging Subsidieregeling coronasteun Sport

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van 12 oktober 2021, registratienummer 21bb012432;

 

overwegende, dat het wenselijk is de Subsidieregeling coronasteun Sport te wijzigen in verband met een aanpassing van de deelplafonds voor de doelgroep zwembaden en ijsbanen en de doelgroep sportinstellingen;

 

gelet op de artikelen 3 en 4 van de Subsidieverordening Rotterdam 2014;

 

besluit:

Artikel I  

In artikel 7 van de Subsidieregeling coronasteun Sport wordt ‘€ 2.000.000’ vervangen door ‘€ 2.400.000’ en ‘€ 2.100.000’ vervangen door ‘€ 1.700.000’.

Artikel II  

Deze regeling treedt in werking met ingang van de datum van de dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin zij wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 12 oktober 2021.

De secretaris,

V.J.M. Roozen

De burgemeester,

A. Aboutaleb

 

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 13 oktober 2021 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

 

Toelichting bij de Subsidieregeling coronasteun Sport

Algemeen

De Subsidieregeling coronasteun Sport is een gemeentelijke subsidieregeling gebaseerd op de rijksbrede gewijzigde Regeling specifieke uitkering zwembaden en ijsbanen COVID-19, gepubliceerd in de Staatscourant op 6 juli 2021. Er kan een specifieke uitkering worden verstrekt aan gemeenten voor de compensatie van het exploitatietekort dat een zwembad of ijsbaan in de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021 heeft geleden als gevolg van de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van COVID-19.

 

Daarnaast acht het college het wenselijk om, vanwege de slechte financiële positie als gevolg van de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van COVID-19, in vervolg op Noodfonds 1 en 2, geldend voor de periode van maart tot en met december 2020, de exploitanten van sporthallen, sportzalen, gymzalen en sportvelden noodsteun te verlenen voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.

 

Uit de subsidieaanvragen gedaan op basis van de Subsidieregeling coronasteun sport met kenmerk 21bb010786 en vastgesteld op 7 september 2021, blijkt dat het subsidieplafond voor zwembaden en ijsbanen te laag en het subsidieplafond voor en sportinstellingen te hoog is ingeschat. Beide subsidieplafonds worden budgetneutraal gewijzigd.

 

De steun kan verenigbaar worden verklaard met de interne markt met toepassing van de Algemene Groepsvrijstellingsverordening en het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie.

 

Artikelsgewijze Toelichting

 

Artikel 7 Subsidieplafond

De zwembaden en ijsbanen en de sportinstellingen hebben hun subsidieaanvragen ingediend. Daaruit blijkt dat het subsidieplafond voor zwembaden en ijsbanen te laag en het subsidieplafond voor de sportinstellingen te hoog is ingeschat. Omdat de gemeente de verleende subsidies zwembaden en ijsbanen bij het rijk voor compensatie kan indienen op basis van de gewijzigde specifieke uitkering zwembaden en ijsbanen COVID-19 is besloten de subsidieplafonds als volgt aan te passen:

  • a.

    een subsidieplafond van € 2.400.000 voor de zwembaden en ijsbanen; en

  • b.

    een subsidieplafond van € 1.700.000 voor de sportinstellingen.

Naar boven