Vaststelling bestemmingsplan ‘Westerwijzend 19/19a’ Hoogkarspel en hogere grenswaarden Wet geluidhinder 

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken bekend dat zij op 12 oktober 2021 het bestemmingsplan ‘Westerwijzend 19/19a’ in Hoogkarspel hebben vastgesteld. 

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een nieuwe woning met bijgebouwen op het voormalige agrarische perceel Westerwijzend 19/19a in Hoogkarspel. De oude bebouwing op het perceel is vooruitlopend hierop gesloopt. Bij de vaststelling is de toelichting op het bestemmingsplan gewijzigd. Naar aanleiding van twee zienswijzen is deze aangevuld met een paragraaf over trillingsoverlast als gevolg van de nabijheid van de spoorlijn en de gevolgen van calamiteiten die veroorzaakt kunnen worden door de nabij gelegen hogedrukaardgasbuisleiding. 

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 12 oktober 2021 het ontwerpbesluit hogere grenswaarden op grond van de Wet Geluidhinder voor realisering van bovenbedoeld plan vastgesteld (68 dB spoorweglawaai en 63 dB wegverkeerslawaai). Uit het geluidsonderzoek blijkt namelijk dat de voorkeursgrenswaarden van 55 dB (spoorweglawaai) en 48 dB (wegverkeerslawaai) worden overschreden. De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximaal toegestane ontheffingswaarden. 

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage vanaf 16 oktober tot en met 26 november 2021. U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

1. U bekijkt de documenten digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nlwww.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0498.BPWesterwijz19-VG01

2. U maakt een afspraak om de documenten te bekijken in het gemeentehuis (Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel). U kunt een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon 0228-352352 of via www.drechterland.nl

Beroep 

Op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder gezamenlijk en gelijktijdig met de beroepstermijn voor het bestemmingsplan.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).  

Naar boven