Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Hofland Dubbelspoor te Obdam’ en vaststelling hogere grenswaarde geluid (Wet geluidhinder)

Burgemeester en wethouders van Koggenland maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 4 oktober 2021 het bestemmingsplan ‘Hofland Dubbelspoor te Obdam’ (NL.IMRO.1598.BPHLDspoor-va01) heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om op voormalige bedrijfsgronden in de kern Obdam ter plaatse 18 woningen te realiseren.

Ook maken burgemeester en wethouders van Koggenland bekend dat zij ingevolge artikel 106 van de Wet geluidhinder op 30 september 2021 een hogere grenswaarde geluid hebben vastgesteld voor het woningbouwproject voor 18 woningen in Obdam, locatie Hofland-Dubbelspoor. De grenswaarde is vastgesteld op maximaal 61 dB.

Gevoerde procedure en ontvangen zienswijzen

Het ontwerp van het bestemmingsplan en het ontwerp van het besluit hogere grenswaarde geluid hebben een directe samenhang met elkaar. De besluiten zijn derhalve voorbereid met inachtneming van afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht. De ontwerpbesluiten hebben met ingang van donderdag 12 augustus 2021 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen ontvangen.

Stukken inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan met het vaststellingsbesluit is via www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen onder IMRO code: NL.IMRO.1598.BPHLDspoor-va01.

De stukken die betrekking hebben op onderhavige besluiten (bestemmingsplan en hogere grenswaarde geluid) zijn in te zien op het gemeentehuis van Koggenland, Middenhof 2, 1648 JG De Goorn. Wanneer u deze stukken in wilt zien, neemt u contact op met dhr. M. Groefsema van de afdeling Wonen & Ondernemen, tel 0229-54 84 00.

Beroep

De beroepstermijn start op 15 oktober 2021 en duurt tot en met 26 november 2021 (zes weken). Gedurende de beroepstermijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende. Onderhavig besluit treedt ex artikel 3.40 Awb in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, mits binnen die termijn geen verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan.

 

Naar boven