Voorbereidingsbesluit Buitengebied

 

B Het college van burgemeester en wethouders van Smallingerland maakt ingevolge artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Smallingerland op dinsdag 12 oktober 2021 heeft besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor het plangebied van het bestemmingsplan Buitengebied 2017 betreffende de bestemmingen "Agrarisch met waarden – Besloten gebied (artikel 3)" en Agrarisch met waarden – Open gebied (artikel 4)".

 

Het voorbereidingsbesluit treedt op woensdag 13 oktober 2021 in werking en ligt vanaf dat moment voor iedereen, gedurende 6 weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis. Ook is het stuk te raadplegen via internet op www.smallingerland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl met het planid NL.IMRO.0090.VB2021BGB088-0401. Ingevolge artikel 8:5 lid 1 jo 7:1 Algemene wet bestuursrecht jo 3.7 Wet ruimtelijke ordening is tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar/beroep mogelijk.

 

Doel van het plan

Aan de Lavendelheide 4 te Drachten is een hotel gesitueerd. Het bedrijf heeft plannen om het bestaande hotel te vergroten. Het plan is deels in strijd met het geldende bestemmingsplan. Daarnaast biedt dit bestemmingsplan een definitieve planologische regeling voor het perceel Lavendelheide 4 te Drachten.

 

Wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan

  • Toevoeging van artikel 3.1 onder b;

  • Toevoeging van artikel 4.2.4;

  • Schrappen van artikel 4.2.5 onder g mogelijkheid tot realisatie reclamemast(via amendement)

  • Op de verbeelding heeft de groenzone aan de noordkant van het plangebied een extra aanduiding gekregen –"groenzone"

  • Op de verbeelding heeft een deel van de bestaande bebouwing een extra aanduiding gekregen (aanduiding "specifieke bouwaanduiding – sloopverplichting")

  • Op de verbeelding heeft is via amendement de aanduiding "specifieke vorm van horeca – reclamemast" geschrapt.

 

Bekijken

Het bestemmingsplan ligt ter inzage:

  • In verband met COVID-19 worden er momenteel geen afspraken op het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten gepland. Een telefonische afspraak kan gemaakt worden op elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met nummer NL.IMRO.0090.BP2019BKA005-0401.

 

Reageren

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de onderstaande beroepstermijn een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van donderdag 22 juli 2021 tot en met woensdag 1 september 2021. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen als u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit of wanneer u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen kunt u beroep instellen en ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

OMG/WD

 

 

Naar boven