Start glasvezelaanleg Etten-Leur

 

De glasvezelaanleg in Etten-Leur is van start gegaan. Onlangs zette KPN de eerste schop in de wijk Sanderbanken. Medio februari 2022 zijn de werkzaamheden naar planning afgerond en profiteert iedere inwoner binnen de bebouwde kom van Etten-Leur van snel glasvezelinternet. In totaal graaft KPN 177 kilometer in Etten-Leur voor de uitrol van glasvezel en voert dit samen met aannemer Circet uit. De bewoners zijn door KPN geïnformeerd over deze werkzaamheden.

 

Wethouder Frank Vrolijk van gemeente Etten-Leur vult aan: “Iedereen doet meer en meer online. Inwoners, ondernemers, het onderwijs en de overheid ook. Met deze eerste schop is het startsein gegeven om iedereen die dat wil, binnen de bebouwde kom, te voorzien van glasvezel. Een stap in de goede richting, waar ik blij mee ben. Ik hoop dat het een kwestie van tijd is voordat heel Etten-Leur glasvezel heeft.”

 

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt.

Naar boven