Gemeente Heusden – vaststelling bestemmingsplan ‘Stationsstraat 74a, Drunen’, besluit hogere grenswaarde geluid en verlening omgevingsvergunning (gecoördineerde voorbereiding)

Het college van Heusden maakt bekend, dat de gemeenteraad op 28 september 2021 het bestemmingsplan ‘Stationsstraat 74a, Drunen’ (NL.IMRO.0797.Stationsstr74a-VG01) heeft vastgesteld. Ook heeft het college de daarmee samenhangende omgevingsvergunning verleend en het besluit hogere grenswaarde geluid vastgesteld.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld en bevat dus een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het plangebied ligt in Drunen aan de Stationsstraat 74a en is kadastraal bekend als Drunen, sectie H, nummer 1744. Het perceel ligt tussen de panden Stationsstraat 74 en 76. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een woning aan de Stationsstraat 74a mogelijk.

Coördinatieregeling

Op verzoek van de initiatiefnemer is de gemeentelijke coördinatieregeling toegepast. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om samenhangende besluiten gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij om het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde.

Inzage

Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde geluid liggen met ingang van 14 oktober 2021 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl. Een digitale versie van het bestemmingsplan vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, kunnen binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen beroep indienen. Daarnaast kan elke belanghebbende gedurende deze termijn beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling. U kunt ook digitaal beroep instellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ 

De besluiten treden in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven