Verleende omgevingsvergunning uitgebreide procedure: Tweekarspelenweg achter 8 en 10, Blijham: het realiseren van een zonnepark met daarbij behorende landschappelijk inpassing, voorzieningen en technische installaties voor een periode van 30 jaar.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de hierboven benoemde omgevingsvergunning is verleend. De vergunning heeft betrekking op de volgende in de Wabo genoemde activiteiten:

  • 1.

    het bouwen van bouwwerken (artikel 2.1, lid 1, sub a, Wabo);

  • 2.

    het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, (artikel 2.1, lid 1, sub c, Wabo, met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3°, Wabo);

Door de gemeenteraad is besloten om ten aanzien van dit project een verklaring van geen bedenkingen af te geven.

Inzage

De verklaring van geen bedenkingen, de vergunning, de aanvraag en de op de aanvraag betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 14 oktober 2021 tot en met 24 november 2021 tijdens de normale kantooruren, ter inzage op het gemeentehuis, Dorpsstraat 1, 9551 AB Sellingen. Tevens kunt u de omgevingsvergunning en daarbij horende stukken raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1950.OV2105-vs01 en op https://www.westerwolde.nl/plannen-procedure

Beroep

Beroep moet binnen de termijn van terinzagelegging van het besluit worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht of door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Als beroep is ingesteld tegen dit besluit kan, als onverwijlde spoed dat vereist, ook om een voorlopige voorziening worden gevraagd. Het verzoek moet worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt in werking op 25 november 2021, tenzij voor deze datum een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt de omgevingsvergunning pas in werking nadat op dit verzoek is beslist.

 

Naar boven