Vaststelling Bestemmingsplan ‘Tweede herziening Drechterland Zuid’

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken het volgende bekend.

Op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening heeft de gemeenteraad van Drechterland in zijn vergadering van maandag 27 september 2021 het bestemmingsplan ‘Tweede herziening Drechterland Zuid’ vastgesteld.

Bestemmingsplan 

Dit bestemmingsplan vormt een actualisering van de begrenzing en de planregels van het in het moederplan opgenomen weidevogelleefgebied, zulks conform de Omgevingsverordening NH 2020. De weidevogelleefgebieden maken daarin deel uit van de ‘Kernkwaliteiten Bijzonder Provinciaal Landschap’, zoals die op kaart 4 van de Omgevingsverordening zijn aangeduid.

Ontvangen zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 8 april 2021 tot en met 19 mei 2021. Hierop zijn vier zienswijzen ontvangen. Bij het bestemmingsplan is de nota van beantwoording gevoegd waarin wordt gemotiveerd hoe met de zienswijzen is omgegaan.

Ter inzage

Dit plan met bijbehorende stukken ligt voor een ieder vanaf vrijdag 8 oktober 2021 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken op de volgende wijze raadplegen:

1. U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer: NL.IMRO.0498.BPTweedeherzDTLZ-VG01.

2. U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1616 AV in Hoogkarspel. U kunt hiervoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon: 0228-352352 of via www.drechterland.nl.

Beroepsprocedure 

Vanaf 9 oktober 2021 kan een belanghebbende gedurende 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

Naar boven