Vaststelling bestemmingsplan ‘Ruimte-voor-Ruimte woning De Louwstraat’

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Ruimte-voor-Ruimte woning De Louwstraat’ heeft vastgesteld. Hieronder leest u waar het plan overgaat, waar en wanneer u het kunt bekijken en hoe u erop kunt reageren.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft het planologisch mogelijk maken van de realisatie van een ruimte-voor-ruimte woning aan De Louwstraat (tussen 10a en 12) in Schaijk.

Besluit hogere grenswaarde

In het kader van dit plan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A) op de gevels wordt overschreden. Het college van burgemeester en wethouders kan, op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vaststellen. Zij kan dit doen als de geluidbelasting op de gevels meer is dan 48 dB(A) en niet meer dan 63 dB(A). In dit geval wil het college van deze mogelijkheid gebruik maken. Er wordt voldaan aan de eisen van de Wet Geluidhinder en gezien de geluidwerende eisen van het Bouwbesluit zijn geen aanvullende isolatie eisen noodzakelijk.

Waar en wanneer kunt u het plan bekijken?

Het bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen vanaf 11 oktober 2021 tot en met 22 november 2021 voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis van Landerd. Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan heeft IMRO-identificatienummer NL.IMRO.1685.BPsch2021DeLouwOng-VG01.

Hoe kunt u reageren?

U kunt tot en met 22 november 2021, beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan. Iedereen kan binnen zes weken nadat dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen bij de rechtbank ook indien niet eerst zienswijzen zijn ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan. De rechter zal vervolgens in de beroepsprocedure toetsen of er sprake is van voldoende belang bij het besluit.

U stuurt het beroepschrift naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Als u beroep instelt, blijft ons besluit in eerste instantie gewoon geldig. Pas wanneer de Afdeling uitspraak doet, kan dat gevolgen hebben voor het besluit. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die beroep instelt niet kan wachten op die uitspraak. Daarom kunt u de Afdeling ook verzoeken een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. Zij kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet - een bepaalde maatregel treffen.

Heeft u vragen?

Voor een toelichting of beantwoording van eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met Alexander Dunlop via telefoonnummer 0486-458111 of via e-mail: alexander.dunlop@landerd.nl.

Naar boven