Vaststelling bestemmingsplan ‘CPO Kleine Bottel, Deurne’

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat de gemeenteraad op 28 september 2021 het bestemmingsplan ‘CPO Kleine Bottel, Deurne’ (NL.IMRO.0762.BP202104-C001) gewijzigd heeft vastgesteld. 

Voor welk gebied is dit?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een terrein gelegen aan de zuidzijde van de Helmondseweg, aan de oostzijde van de Kleine Bottel en aan het verlengde van de Pastoor Jacobsstraat, in het gebied Kleine Bottel in Deurne. Het plangebied bestaat uit het perceel, kadastraal bekend als gemeente Deurne, sectie B, nummer 3027 (ged). Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kunt u informatie bij de afdeling Publiekszaken inwinnen of u kunt het bestemmingsplan digitaal raadplegen.

Wat zijn de plannen?

Het bestemmingsplan voorziet in het realiseren van 10 grondgebonden woningen in de vorm van een CPO-ontwikkeling. Er worden twee-onder-eenkapwoningen en aaneengebouwde woningen gebouwd.

Wat zijn de wijzigingen?

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen zijn:

1. Een deel van de bestemming “groen” aan de zuidzijde van het plangebied wordt gewijzigd naar “natuur”;

2. De begrenzing van het plangebied dient te worden gewijzigd ten behoeve van de bestemming “natuur”;

3. De waterparagraaf in de Toelichting dient tekstueel gewijzigd te worden.

4. Verwijzing in de regels onder artikel 4.4 onder a naar artikel 4.2.2 onder b moet verwijzing naar artikel 4.2.2 onder e worden;

5. Verwijzing in de regels artikel 4.4 onder c naar artikel 4.2.2 onder b moet verwijzing naar artikel 4.2.3 onder b worden. De genoemde afstand in artikel 4.4 onder c. dient te worden teruggebracht van 2 naar 1 meter;

6. de voorgevelrooilijn van het bouwvlak “woongebied” dient enkele tientallen cm op te schuiven zodat deze gelijk komt te liggen met de voorste bouwvlakgrens van de woningen in het naastgelegen westelijke plan.

7. In de regels artikel 4.2.3. lid b is bepaald dat de voorgevel van een bijgebouw en overkapping minimaal 3,5 meter achter de voorgevel van het bijbehorende hoofdgebouw moet worden geplaatst. In de binnenplanse afwijking wordt opgenomen dat voor het plaatsen van een overkapping bij het hoofdgebouw kan worden afgeweken tot een afstand van minimaal één meter achter voorgevelrooilijn van het hoofdgebouw.

8. Bij de binnenplanse afwijkingsregels in artikel 4.4 wordt een binnenplanse afwijkingsmogelijkheid toegevoegd om een extra oppervlak aan bijbehorende bouwwerken van 20 m2 te realiseren voor een badkamer en minimaal één slaapkamer op de begane grond ten behoeve van levensloopbestendig bouwen.

Wij verwijzen u voor de volledigheid naar de te raadplegen stukken.

Wat ligt ter inzage?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, de hierbij behorende bijlagen en het raadsbesluit liggen ter inzage. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding en de regels, en een daar bijbehorende toelichting.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen met ingang van 15 oktober 2021 gedurende 6 weken ter inzage.

Waar is dit terug te vinden?

Alle stukken kunt u op de volgende manieren raadplegen:

  • 1.
  • 2.

    op afspraak bij het team Publiekszaken en Dienstverlening (tijdens de openingstijden) in het gemeentehuis van Deurne (Harmoniestraat 5 in Deurne). Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen via ons algemene telefoonnummer (0493) 38 77 11.

Wat betekent dit voor u?

Rechtsmiddelen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit de dag na afloop van de beroepstermijn in werking treedt. Om de inwerkingtreding te schorsen kunt u gedurende de beroepstermijn naast het beroep tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling is indienen. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Heeft u vragen?

Laat het ons gerust weten. Ons team Publiekszaken en Dienstverlening is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (0493) 38 77 11.

Naar boven