Vastgesteld beeldkwaliteitsplan Rozenbuurt, Hoorn

 

 

Op 21 september 2021 heeft de gemeenteraad besloten het beeldkwaliteitsplan voor de openbare ruimte en voor de architectuur voor de ontwikkeling van de Rozenbuurt vast te stellen. Het beeldkwaliteitsplan is vastgesteld als, en opgenomen in de geldende welstandsnota van de gemeente Hoorn.

 

Begrenzing van het gebied

Het gebied ligt globaal tussen de Dorpsstraat, de sportvelden van s.v. De Westfriezen en de Oostergouw te Zwaag.

 

Doel van het plan

Het gebied wordt omgevormd naar een woongebied met grondgebonden woningen, appartementen (langs de Oostergouw) en maatschappelijke voorzieningen in de plint van de woongebouwen.

In het beeldkwaliteitsplan staan de contouren van de gewenste ruimtelijke uitstraling van het gebied. Ze bevatten welstandscriteria waaraan bebouwing en inrichting van het plangebied moeten voldoen.

Het beeldkwaliteitsplan wordt als aanvulling op de welstandsnota vastgesteld door de gemeenteraad en worden gebruikt bij welstandstoetsing. Het is toetsingskader voor aanvragen om omgevingsvergunningen.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde beeldkwaliteitsplan liggen van donderdag 8 oktober tot en met donderdag 18 november 2021 voor een ieder ter inzage in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Ze zijn digitaal raadpleegbaar op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0405.BPRozenbuurt-va01) bij het bestemmingsplan Rozenbuurt.

 

Geen reactie mogelijk

Op grond van artikel 8:3 van de Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit.

 

Inwerkingtreding

Deze aanvullingen op de welstandsrichtlijnen treden één dag na deze bekendmaking in werking.

Naar boven