Wijzigingsplan ‘Hegedyk 85, Gersloot’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken op grond van artikel 3.9a en artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 43 van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2007’ bekend dat het wijzigingsplan ‘Hegedyk 85, Gersloot’, ongewijzigd is vastgesteld. Dit plan ligt met ingang van vrijdag 8 oktober 2021 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage.

Toelichting

Het wijzigingsbesluit “Hegedyk 85, Gersloot” voorziet in een wijziging van de bestemming “Bedrijfsdoeleinden” in de bestemming “Wonen 2” zodat er permanent gewoond mag worden zonder verplichting van het hebben van een bedrijf op het perceel Hegedyk 85 in Gersloot.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan kan vanaf 8 oktober gedurende zes weken, tijdens openingsuren, worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen. In verband met het coronavirus is een bezoek aan het gemeentehuis alleen op afspraak mogelijk. Voor het inzien van de papieren versie kan telefonisch via 14 0513 een afspraak worden gemaakt.

Beroep

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kan tegen het vastgestelde wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van

de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

- belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp-wijzigingsplan;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze hebben ingediend.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn behalve een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek een besluit heeft genomen.

Griffierecht

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen

 

Naar boven