Besluitenlijst raadsvergadering 27 september 2021

Contact met de griffie 

Voor meer informatie over de gemeenteraad en raadsinformatie kunt u contact opnemen met de griffier Jan Commandeur, telefoonnummer: 0228- 352 352 of per e-mail: griffie@drechterland.nl. Of kijk op https://drechterland.notubiz.nl/dashboard

Verslagen

De besluitenlijst van de openbare raadsvergaderingen van 21 juni en 5 juli 2021 en de besluitenlijst van de Rondetafelgesprekken van 13 september 2021 zijn vastgesteld.

Onderzoek geloofsbrief R.J.M. ten Bookum, tijdelijke vervanger M.C. Tros-van Diepen

Als gevolg van het zwangerschaps- en bevallingsverlof van het raadslid M.C. Tros-van Diepen was het noodzakelijk in de vervanging te voorzien. Na onderzoek van de geloofsbrief van de heer R.J.M. ten Bookum besloot de raad unaniem hem toe te laten als raadslid.

Kennisgeving raadsbesluit aanbeveling herbenoeming burgemeester

Meegedeeld werd dat de raad besloten heeft unaniem een positieve aanbeveling af te geven voor wat betreft de herbenoeming van de burgemeester M. Pijl.

Per 23 maart 2022 verloopt de huidige benoemingstermijn van zes jaar en is een eventuele herbenoeming aan de orde. Daartoe besluit de Minister van Binnenlandse Zaken door tussenkomst van de Commissaris van de Koning op grond van een aanbeveling van de gemeenteraad. Een vertrouwenscommissie uit de raad heeft die aanbeveling voorbereid.

Vaststellen bestemmingsplan St. Laurentiusstraat 1 te Hoogkarspel

De raad besloot het bestemmingsplan vast te stellen dat voorziet in de bouw van een appartementencomplex van 27 wooneenheden.

Vaststellen bestemmingsplan Tweede herziening Drechterland Zuid

De raad besloot unaniem de Tweede herziening van het bestemmingsplan Drechterland Zuid vast te stellen. Dit was noodzakelijk als gevolg van het gegeven dat een gewijzigd provinciaal beleid m.b.t. het bepalen van het eerder planologisch vastgesteld weidevogelleefgebied te veel beperkingen oplegde.

Vaststellen Woonprogramma Drechterland 2021-2025

De raad besloot in te stemmen met het Woonprogramma Drechterland 2021-2025 “Prettig wonen in vitale dorpen” en voor de uitvoering een bedrag beschikbaar te stellen van

€ 20.000 en € 10.000 in respectievelijk 2022 en 2023.

Het woonprogramma beschrijft in het woonbeleid voor de periode 2021-2025 met aandacht voor de verschillende vitale dorpen. Op basis hiervan worden prestatieafspraken gemaakt met corporaties en invulling gegeven aan nieuwe woningbouwontwikkelingen.

Ook werden enkele moties aangenomen, waarin werd aangedrongen spoedig met een plan van aanpak te komen en de woningbouw in de kernen spoedig ter hand te nemen.

Vaststellen Transitievisie Warmte Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland

De raad besloot de Transitievisie Warmte vast te stellen, waarmee de gemeente in haar rol als regisseur richting geeft aan de warmtetransitie gebouwde omgeving. Het aangewezen gebied “Centrum Hoogkarspel” is daarbij als startbuurt benoemd waarvoor in 2023 een wijkuitvoeringsplan wordt opgesteld. Het beperken van het energieverbruik wordt hierbij als hoofddoel gezien.

Instemming met aanbevelingen rapport RKC SED Digitale Dienstverlening

De raad besloot unaniem in te stemmen met de hoofdconclusies en hoofdaanbevelingen van het onderzoeksrapport van de Rekenkamercommissie SED en de daaruit voortvloeiende deelaanbevelingen over te nemen.

Zienswijze Beleidsplan WerkSaam Westfriesland “Meedoen telt”

De raad besloot een positieve zienswijze af te geven op het beleidsplan “Meedoen telt” van WerkSaam Westfriesland. Daarbij verzocht de raad ook in het beleidsplan op te nemen dat en het bieden van een passend aanbod voor zorgcliënten in het kader van de Participatiewet nog nader wordt uitgewerkt.

Transformatievisie Jeugdzorg Plus 2003 e.v.

De raad besloot unaniem de Transitievisie Jeugdzorg Plus 2003 e.v. vast te stellen.

Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Hollands Noorden

De raad besloot het college toestemming te verlenen de wijziging van de gemeenschappelijke regeling GGD Hollands Noorden vast te stellen. Belangrijkste reden was wel het borgen van de activiteiten van Veilig Thuis in de gemeenschappelijke regeling.

Naar boven