Gemeente Echt-Susteren - Ontwerp-Welstandsnota Echt-Susteren 2021

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 1 oktober 2021, gedurende twee weken (tot en met 15 oktober 2021) de ontwerp-Welstandsnota Echt-Susteren 2021 ter inzage ligt.

Wat verandert er?

In de nota wordt het welstandtoezicht ten opzichte van de Welstandsnota Echt-Susteren 2019 nog verder gedereguleerd. Dit wil zeggen dat de gebieden en situaties waarin geen welstandstoetsing plaats verder worden uitgebreid. Een uitzondering hierop blijven vormen de rijksmonumenten, de karakteristieke panden en cultuurhistorische ensembles zoals die zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Cultuurhistorie’ alsmede de gebieden waar een beeldkwaliteitsplan geldt, zoals aangeduid op de van de welstandsnota deeluitmakende kaart.

Terinzagelegging

De ontwerp-Welstandsnota Echt-Susteren 2021 kunt u vanaf vrijdag 1 oktober 2021 inzien in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt. Ook is de ontwerp-Welstandsnota raadpleegbaar via de gemeentelijke website.

Reageren

Gedurende de periode van inzage heeft u de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke reacties kunt u sturen naar de gemeente Echt-Susteren, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, postbus 450, 6100 AL Echt. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Jurgen Münten van het team Ruimtelijk Domein.

Na de inspraakperiode

Na afloop van de inspraakperiode worden alle reacties verwerkt in een nota van beantwoording. Eventuele aanpassingen naar aanleiding van de inspraakreacties worden verwerkt in de definitieve welstandsnota. De gemeenteraad stelt deze, samen met de nota van beantwoording, vast.

Echt-Susteren, 30 september 2021

 

Naar boven