Gemeente Beekdaelen - geen nieuw besluit tot vaststelling bestemmingsplan - Bedrijventerrein Rode Beek

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Beekdaelen in zijn vergadering van 13 september 2021 heeft besloten geen nieuw besluit te nemen tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Rode Beek’.

Uitspraak

De uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 17 maart 2021 strekt tot vernietiging van het besluit van 14 april 2020 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Rode Beek’, voor zover:

  • -

    daarin geen beperkingen zijn gesteld als bedoeld in artikel 2.6.4., derde en vierde lid, van het Barro aan de hoogte voor objecten die niet worden gebouwd op gronden met de bestemming "Bedrijventerrein", en

  • -

    daarin geen beperkingen zijn gesteld als bedoeld in artikel 2.6.4., derde en vierde lid, van het Barro aan de hoogte van objecten, niet zijnde gebouwen of bouwwerken geen gebouw zijnde op de gronden met de bestemming "Groen" en op gronden met de bestemming "Verkeer".

Doordat de genoemde plandelen het volledige bestemmingsplan omvatten, raakt de vernietiging het bestemmingsplan als geheel.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de raad in de uitspraak tevens opgedragen om binnen 26 weken na de verzending van deze uitspraak met inachtneming van hetgeen daarin is overwogen een nieuw besluit te nemen en dit op de wettelijk voorgeschreven wijze bekend te maken en mede te delen.

Beslissing van de raad

De raad heeft kennisgenomen van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op basis van de door en namens het college verstrekte informatie heeft de raad besloten dat de planvorming van het bedrijventerrein Rode Beek niet wordt doorgezet omdat de noodzaak van het realiseren van een bedrijventerrein in verband met het niet verplaatsen van bedrijven uit de kern van Schinveld niet meer aan de orde is.

Om deze reden heeft de raad afgezien van het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan.

Gevolgen

De beslissing van de raad heeft tot gevolg dat geen nieuw bestemmingsplan van kracht wordt voor het gebied waarop het besluit van 14 april 2020 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Rode Beek betrekking had. Dit betekent dat, als gevolg van de vernietiging van dat besluit, voor deze gronden het bestemmingsplan “Bestemmingsplan buitengebied”, vastgesteld door de raad van de toenmalige gemeente Onderbanken in zijn vergadering van 13 juli 2007, vigeert.

Informatie

Voor vragen of het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met mr. F. Hendrikx, afdeling ruimte, telefonisch bereikbaar op tel. nr. 088 – 450 26 08.

Nuth, 13 september 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen

Naar boven