Bekendmaking: Kerkdriel, Kerkstraat 26

Burgemeester en wethouders van Maasdriel maken het volgende bekend:

Aan Kerkstraat 26 te Kerkdriel staat al enige tijd een voertuig (donkerblauwe Volkswagen Golf OKR-96MC) op de parkeerplaats geparkeerd. Op grond van art 5:5 van de Algemene Plaatselijke Verordening (hierna: APV) is het verboden een voertuigwrak dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud is in verwaarloosde toestand op de weg te parkeren.

De eigenaar van dit voertuig kan niet worden achterhaald. Gelet op bovengenoemd artikel is het voertuig aangemerkt als autowrak. Het voertuig zal daarom binnen 7 dagen weggesleept worden.

Na verwijdering wordt het voertuig opgeslagen aan de Kerkstraat 21, 5328 AA in Rossum en zal pas aan een eventuele rechthebbende worden teruggegeven indien deze de kosten van bestuursdwang voldoet. De kosten van het verwijderen/overbrengen van het voertuig bedragen €45,00 (basistarief) plus €115,00 voor het daadwerkelijk overbrengen en voor de eerste drie etmalen. Daarna wordt per etmaal €7,50 in rekening gebracht. Verder bedragen de personele en materiële kosten voor het opsporen van de eigenaar c.q. gebruiker van het voertuig bedragen € 40,50. Dit betreft een totaalbedrag van €208,00. Op grond van artikel 5:30 van de Awb kan het voertuig worden verkocht wanneer de rechthebbende zich niet meldt binnen een termijn van 13 weken na de opslag. De termijn van dertien weken geldt niet als een duidelijke onevenredigheid bestaat tussen de geringe waarde van het voertuig en de kosten van bestuursdwang. Er kan dan eerder tot verkoop worden overgegaan. Mocht verkoop niet mogelijk blijken, dan kan het voertuig worden vernietigd.

De belanghebbende die het met dit voornemen niet eens is, kan binnen twee weken na deze publicatie zijn of haar zienswijze bekend maken bij ons college door het sturen van een brief naar Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel, of door telefonisch contact op te nemen via 14 0418.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasdriel.

 

 

 

 

 

Naar boven