Ontwerpbestemmingsplan ‘Eeneind 2018’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden één woning Hoge Mikkert gemeente Nuenen ca.

Ontwerpbestemmingsplan opnieuw ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Eeneind 2018’ heeft in oktober 2020 in ontwerp ter inzage gelegen. Naar aanleiding van het initiatiefvoorstel ‘Kavelruil t.b.v. een officieel speelterrein Eeneind’ van 26 oktober 2020 heeft de raad in haar vergadering van 4 februari 2021 besloten om de woningbouwontwikkeling aan de Kleine Heiakker te laten vervallen en daarvoor in de plaats één woning mogelijk te maken aan de Hoge Mikkert. Tevens is besloten aan de Hoge Mikkert op een kleiner deel (200 m2) een groenbestemming te behouden voor spelen bewegen. De raad heeft daarbij opdracht gegeven om dit op te nemen in het bestemmingsplan ‘Eeneind 2018’. Daarnaast heeft er een aantal kleine aanpassingen plaatsgevonden in het bestemmingsplan naar aanleiding van de ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

In verband hiermee is besloten het bestemmingsplan opnieuw in ontwerp ter inzage te leggen.

Alle reeds ingekomen zienswijzen met de daaruit gekomen wijzigingen zijn opgenomen in de bij het ontwerp bestemmingsplan gevoegde ‘Nota van zienswijzen’. Op deze manier is te zien tot welke aanpassingen de ingediende zienswijzen al dan niet hebben geleid. Nieuwe zienswijzen zullen weer worden beoordeeld en via een ‘Nota van zienswijzen’ aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De eerder ingediende zienswijzen zullen daarbij worden meegenomen. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een beslissing over het plan.

Inhoud van het plan

Het plangebied omvat de woongebieden Eeneind en Eeneind Oost en het bedrijventerrein Eeneind, met uitzondering van Eeneind II Zuid en Eeneind West.

Het bestemmingsplan heeft voornamelijk een conserverend karakter; veel regels blijven hetzelfde.

Het gebied Molenkamp/Kruisakker/Eeneind/Den Binnen heeft de bestemming ‘Gemengd’ gekregen vanwege het gemengde karakter van bedrijvigheid met (bedrijfs)woningen. De huidige mogelijkheden van de bedrijven zijn daarbij overgenomen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Eeneind 2018’ en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 1 oktober gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan kan op afspraak of tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen worden ingezien.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook raadpleegbaar via website www.ruimtelijkeplannen.nl. Klik daarvoor op ‘Plannen zoeken’ en zoek vervolgens op ‘Plannaam of -nummer’. Vul daar de naam van het bestemmingsplan in of zoek op plancode: NL.IMRO.0820.BPNuenEeneind2018-CO03. Ook kunt u op een adres zoeken. Klik daarvoor op ‘Plannen zoeken’ en zoek vervolgens op ‘Adres’. Vul daar het adres in.

Indienen zienswijzen

Binnen de termijn van ter inzage ligging kan een ieder een gemotiveerde zienswijze over dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Nuenen, postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. U kunt een brief per post of via DigiD naar ons sturen. Een elektronische brief (DigiD) wordt als een officiële brief in behandeling genomen. Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij mevrouw J. de Vrees van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving (telefoonnummer 040-2631641).

 

Ontwerpbesluit hogere waarden één woning Hoge Mikkert

Voor de realisatie van de bouwmogelijkheid voor één woning aan de Hoge Mikkert kan niet worden voldaan aan de voorkeurswaarde volgens de Wet geluidhinder voor de oprichting van woningen. Omdat kan worden voldaan aan ontheffingsvoorwaarden is het college van burgemeester en wethouders voornemens hogere waarden voor de toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit hogere waarden ligt met het ontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Het ontwerpbesluit kan op afspraak of tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen worden ingezien.

Het ontwerpbesluit is ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.nuenen.nl.

Indienen zienswijzen

Binnen de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden een schriftelijke zienswijze indienen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Nuenen, postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. U kunt een brief per post of via DigiD naar ons sturen. Een elektronische brief (DigiD) wordt als een officiële brief in behandeling genomen. Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij de heer B. van Dinther van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving (telefoonnummer 088-3690688).

Ter informatie

Door het indienen van een zienswijze gaat u akkoord met openbaarmaking van uw straat- en huisnummergegevens. Deze gegevens zijn naast de inhoud van uw zienswijze van essentieel belang voor een zorgvuldige belangenafweging. Overige persoons- en adresgegevens, zoals uw naam, worden geanonimiseerd. Uiteraard worden deze gegevens enkel gebruikt voor het doel waarvoor u deze ter beschikking heeft gesteld, ter behandeling van zaak.

Nuenen, 30 september 2021

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven