Bekendmaking ontwerbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Steinweg 9 te Voerendaal

Ingekomen op 2 september 2021 is een verzoek om vaststelling hogere grenswaarden als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder (wegverkeer) ten behoeve van een woning Steinweg 9, kadastraal bekend Gemeente Voerendaal, perceel Gemeente Voerendaal, Sectie M. nummer 176 die vanwege het wegverkeer van de Rijksweg A79 een te hoge geluidbelasting ontvangt.

De aanleiding van dit verzoek is het ten behoeve van dit plan vast te stellen bestemmingsplan “Steinweg 9 ” te Voerendaal.

In het kader daarvan heeft een akoestisch onderzoek plaatsgevonden (akoestisch rapport Aelmans, projectnummer M198899.001.R2/GGO d.d. 10 juli 2020). Bepalend voor de geluidbelasting in dit geval is de A79. De maximale ontheffingswaarde bedraagt 53 dB (artikel 83 Wet geluidhinder) buitenstedelijk gebied. Blijkens plaatsgevonden akoestisch onderzoek vindt ter plaatse van de woning vanwege de A79 een overschrijding plaats van de voorkeursgrenswaarde zijnde 48 dB. Voor de woningen kan – mits voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden – door het bevoegd gezag een zogenaamde hogere waarde worden vastgesteld.

Burgemeester en wethouders van Voerendaal besluiten:

dat het verzoek om vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder ten behoeve van de vaststelling van het bestemmingsplan “Steinweg 9” wordt ingewilligd en dat de verzochte hogere waarden vanwege het wegverkeer zoals die staan vermeld in de aanvraag van 2 september 2021 wordt vastgesteld te weten:

Noordwest gevel (zijgevel)

1,5 meter

begane grond

53 dB

Noordwest gevel (zijgevel)

4,5 meter

1ste verdieping

53 dB

Ter inzage en zienswijzen

Deze procedure van vaststelling van hogere grenswaarden vindt plaats overeenkomstig het bepaalde in Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Het college van burgemeester en wethouders van Voerendaal heeft de aanvraag met bijlagen en de ontwerp-beschikking op 27 september 2021 bekendgemaakt (digitale gemeenteblad). De ontwerp-beschikking met de bijlagen alsmede de aanvraag liggen vanaf dinsdag 28 september 2021 tot en maandag 1 november 2021 zes weken ter inzage.

Gedurende zes weken bestaat voor eenieder de gelegenheid ten aanzien van deze ontwerpbeschikking schriftelijk opmerkingen te maken. Ook bestaat voor eenieder gedurende die termijn de mogelijkheid om mondeling een zienswijze naar voren te brengen.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Voerendaal,

 

Voerendaal, 27 september 2021

 

Naar boven