Uitvoeringsregeling “coronacompensatie van urgente financiële tekorten 2021”

Burgemeester en wethouders van Hengelo;

Gelezen het voorstel nr. 3257485;

Besluit:

Vast te stellen de volgende

Uitvoeringsregeling “coronacompensatie van urgente financiële tekorten 2021”

 

Grondslag voor subsidie

Cultuur

 

Subsidievorm

Eenmalige subsidie

 

Doel van de subsidie

Het doel van de subsidie is urgente financiële tekorten als gevolg van corona te compenseren, zodat de impact van de coronamaatregelen geen nadelig effect hebben op de bestaande lokale culturele infrastructuur in 2021.

 

Te subsidiëren activiteiten

Uit deze regeling kan een aanvraag worden gedaan voor financiële tekorten als gevolg van corona in 2021.

 

Subsidieaanvraag voorwaarden

Om als vereniging of instelling in aanmerking te kunnen komen voor financiële steun moet de culturele organisatie statutair gevestigd zijn in Hengelo en de volgende stukken indienen:

  • de begroting 2021 met een toelichting; hieruit moet blijken dat de coronamaatregelen hebben geleid tot een financieel tekort én dat de organisatie actie heeft ondernomen om het tekort terug te dringen, bijvoorbeeld door een beroep te doen op sponsoren, donateurs en fondsen;

  • een specificatie van de bedragen die zijn aangevraagd en al dan niet zijn toegekend vanuit steunmaatregelen van het Rijk of vanuit het Herstelfonds Duurzame Wederopbloei Hengelo 2021;

  • een specificatie van de bijdragen die zijn ontvangen vanuit sponsoren, donateurs, leden of andere betrokkenen;

  • het jaarverslag en de jaarrekening 2020;

  • de begroting 2022 met een toelichting; hieruit moet blijken dat het tekort van 2021 onomkeerbare gevolgen heeft bij het uitblijven van de gevraagde financiële steun én dat de reguliere activiteiten uitgevoerd kunnen blijven worden in 2022 en verder met de gevraagde financiële steun en;

  • de instelling beschrijft wat haar positie is in het (culturele) veld en wat haar lokale bijdrage is voor de samenleving.

Het subsidieplafond voor deze regeling wordt door de raad voorgesteld.

 

Subsidieaanvraag verplichtingen

Zie de Asv, hoofdstuk subsidieaanvraag.

Aanvragen kunnen van 23 september tot 4 november 2021 worden ingediend.

U vraagt de subsidie aan door gebruik te maken van het aanvraagformulier.

 

Subsidieverlening/verantwoording

De subsidie wordt door middel van bevoorschotting toegekend. De vereniging of instelling dient door middel van de definitieve jaarrekening 2021 en een inhoudelijk jaarverslag verantwoording af te leggen.

 

Subsidieplafond

€ 500.000,00 (zie tekst bij subsidieaanvraag voorwaarden)

 

Subsidieverdeling

Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Wanneer de aanvrager krachtens artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht de gelegenheid heeft gehad de aanvraag aan te vullen, geldt als datum van ontvangst van de aanvraag de datum waarop de aanvraag is aangevuld. Wanneer het subsidieplafond is bereikt, worden nieuwe aanvragen afgewezen. Wanneer meerdere subsidieaanvragen op dezelfde dag zijn ontvangen en verstrekking van subsidie voor deze aanvragen zou leiden tot overschrijding van het subsidieplafond, wordt de volgorde van afhandeling door middel van loting bepaald.

 

Overige informatie
  • Indien de aanvraag niet compleet is, wordt aanvullende informatie opgevraagd. Hiervoor bestaat 1 mogelijkheid. Daarna wordt de subsidieaanvraag niet meer in behandeling genomen.

  • Het college kan in bijzondere gevallen afwijken van het bepaalde in deze Uitvoeringsregeling.

 

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders

van Hengelo in de vergadering van 24 augustus 2021

de secretaris,

de burgemeester

Naar boven