Ontwerp omgevingsvisie Smallingerland 2040

Burgemeester en wethouders van de gemeente Smallingerland maken bekend dat, met ingang van 23 september 2021 tot en met 4 november 2021, de ontwerp-omgevingsvisie voor een ieder ter inzage ligt.

Doel van het plan

De ontwerp-omgevingsvisie van de gemeente Smallingerland is door het college van B&W vastgesteld en vrijgegeven voor inzage. Na de periode van terinzagelegging beantwoorden we de ontvangen zienswijzen in een Reactienota. De zienswijzen kunnen aanleiding zijn om de ontwerp-omgevingsvisie aan te passen. De gemeenteraad beslist over de vaststelling van de definitieve omgevingsvisie (gepland begin 2022).

In de ontwerp-omgevingsvisie staan de belangrijkste doelen en ambities voor de Smallingerlandse toekomstige fysieke leefomgeving tot 2040. Het toekomstbeeld gaat uit van een gezonde, veilige, aantrekkelijke en economisch vitale gemeente. Door middel van 4 hoofdopgaven werken we aan dit toekomstperspectief. Duurzaamheid, inclusiviteit en identiteit zijn thema's die we daarbij heel belangrijk vinden. De visie is een oproep aan iedereen om een bijdrage te leveren aan deze toekomst.

Bij het maken van de ontwerp-omgevingsvisie is via co-creatie veel input geleverd door inwoners, ondernemers, vereniging en samenwerkingspartners van de gemeente. Deze input is terug te vinden op de website www.dwjm.nl/ditissmallingerland (bijlageboek).

De omgevingsvisie is een belangrijk onderdeel in de voorbereiding op de Omgevingswet. Deze nieuwe wet treedt naar verwachting op 1 juli 2022 in werking. Gemeenten zijn verplicht op een omgevingsvisie vast te stellen. Omdat de wet op dit moment nog niet in werking is, vindt de ter visielegging plaats op basis van Afdeling 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.11 van de Algemene wet bestuursrecht.

Bekijken

De ontwerp-omgevingsvisie ligt met ingang van 23 september 2021 tot en met 4 november 2021 voor een ieder ter inzage. In deze periode kan iedereen die dat wil schriftelijk een reactie geven. Inzien kan op de volgende manieren:

 

  • 1.

    fysiek inkijken op het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Een telefonische afspraak kan via 0512-581234 worden gemaakt op elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • 2.

    Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met nummer NL.IMRO.0090.SV2021GSL001-0301

  • 3.

     

Reageren

Een zienswijze kan schriftelijk worden ingediend ter attentie van de gemeenteraad van Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA Drachten. Voor meer informatie over de ontwerp omgevingsvisie kunt u contact opnemen via 0512-581234.

PP/AvdM

Naar boven