Voorbereidingsbesluit Gouderak Oost, Gouderak

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering op 14 juli 2021 heeft verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor een aantal percelen aan de oostzijde van de kern Gouderak. Het zogenaamde voorbereidingsbesluit treedt op 24 september 2021 in werking en geldt één jaar.

Het gebied

Het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt is hieronder weergegeven en is globaal begrensd door de doorgaande weg Middelblok en de Lange Tiendweg.

Doel

Op basis van raadsamendementen van 5 maart 2019 is bij de vaststelling van het bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard een aantal percelen aan de oostzijde van de kern Gouderak buiten de natuurbegrenzing gehouden om gewenste toekomstige ontwikkelingen ten behoeve van woningbouw en maatschappelijke voorzieningen mogelijk te houden.

Met het oog op de uitvoering van die gebiedsambities moeten mogelijke strijdige ontwikkelingen worden voorkomen. Het voorbereidingsbesluit legt vast dat er in het gebied geen wijzigingen in het bouwen en geen wijzigingen in het gebruik van gebouwen of gronden mag plaatsvinden. Daarnaast is in het besluit een vergunningplicht opgenomen voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden.

Het voorbereidingsbesluit betekent dat de gemeente bij het behandelen van een aanvraag omgevingsvergunning (bijvoorbeeld om iets te mogen bouwen) rekening moet houden met de ambities zoals neergelegd in de ruimtelijke uitgangspunten. Zo wordt voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor de uitvoering van de ambities.

Ter inzage

Het voorbereidingsbesluit ligt met ingang van vrijdag 24 september 2021, de datum waarop het voorbereidingsbesluit in werking treedt, voor een ieder ter inzage bij het Klantcontactcentrum van het gemeentehuis, Dorpsplein 8 in Stolwijk.

Het inzien van het voorbereidingsbesluit kan van maandag t/m vrijdag op afspraak. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 14 0182.

Het voorbereidingsbesluit is gepubliceerd en te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.1931.VB2104BG016-VG01 en in te zien via de gemeentelijke website.

Reageren op het voorbereidingsbesluit

Het is niet mogelijk om tegen het voorbereidingsbesluit bezwaar te maken of beroep in te stellen.

 

Stolwijk, 23 september 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

J. Hennip, gemeentesecretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven