Ontwerp bestemmingsplan Tuskenwegen 13 Opeinde en vormvrije m.e.r. beoordeling

 

 

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Tuskenwegen 13 Opeinde met de daarin opgenomen vormvrije m.e.r.-beoordeling vanaf donderdag 23 september 2021 voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

 

Doel van het plan

Op het perceel Tuskenwegen 13 te Opeinde heeft tot 2019 een schoolgebouw gestaan van de Openbare basisschool Berne Brege gestaan. Na de fusie tussen de beide scholen in Opeinde is dit schoolgebouw gesloopt. In het kader van de versnelling van de woningbouw in Smallingerland is een ontwikkelstrategie vastgesteld om een deel van de woningbouwopgave te faciliteren. Vanuit deze strategie is het voorliggende perceel in beeld voor woningbouw. In samenspraak met het dorpsbelang is gekeken naar de ruimtelijke uitgangspunten en het programma. Het voorliggende ontwerp bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een 7-tal woningen waarvan twee semi-vrijstaande woningen aan de Kommisjewei zijn gesitueerd en een 5-tal rijtjeswoning aan de Tuskenwegen. Uitgangspunt voor deze planontwikkeling is het huidige bouwvlak van de oude schoollocatie waarbij de bestaande groene karakter van het plangebied wordt gerespecteerd.

Burgemeester en wethouders hebben tevens een besluit genomen over de vormvrije m.e.r.-beoordeling. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van de voorgenomen ontwikkeling is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling. De betreffende beoordeling is opgenomen in de toelichting bij het ontwerpbestemmingsplan.

Bekijken

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarin opgenomen vormvrije m.e.r.-beoordeling is te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met nummer NL.IMRO.0090.BP2021DPN015-0301.

 

In verband met COVID-19 worden er momenteel geen afspraken op het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten gepland. Een telefonische afspraak kan gemaakt worden op elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Reageren

Gedurende de reactietermijn van donderdag 23 september 2021 tot en met woensdag 3 november 2021 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan: de gemeenteraad van Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA Drachten.

 

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de bestemmingsplanprocedure..

 

OMG/WD

 

 

 

Naar boven