Besluit tot wijziging van de Legesverordening gemeente Utrecht 2021

De raad van de gemeente Utrecht;

- gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 juni 2021 met kenmerk 8848988;

- gelet op artikel 229 van de Gemeentewet;

- gezien het advies van de commissie Stad en Ruimte van dd. 2 september 2021;

- overwegende dat het wenselijk is horecaondernemers die nadelige gevolgen ervaren van de coronacrisis, en de maatregelen om deze te beteugelen, financieel niet extra te belasten. Hun financiële situatie is al nijpend. Met de wijziging worden de extra kosten voor ondernemers gecompenseerd;

 

besluit de Legesverordening gemeente Utrecht 2021 als volgt te wijzigen:

 

 

 

Artikel I

In de bijlage, de tarieventabel, wordt aan paragraaf V, Openbare Orde en (Wijk)Veiligheid, artikel 12 een tweede lid toegevoegd, luidende:

12.2 Indien de publicatie zoals bedoeld in het eerste lid van dit artikel betrekking heeft op een aanvraag tot het verstrekken van een combinatie (als bedoeld in artikel 9.1) van vergunningen voor een tijdelijk terras bij het horecabedrijf in het kader van de Beleidsregel afwijking Terrassenreglement voor een tijdelijke exploitatievergunning in verband met COVID-19 gemeente Utrecht , geldt in afwijking van het in het eerste lid genoemde tarief een tarief van 0 euro.

 

Artikel II

In de bijlage, de tarieventabel, wordt aan paragraaf V, Openbare Orde en (Wijk)Veiligheid, artikel 20 een tweede lid toegevoegd, luidende:

20.2. Indien de aanvraag zoals bedoeld in het eerste lid van dit artikel betrekking heeft op een combinatie (als bedoeld in artikel 9.1) van tijdelijke vergunningen voor een tijdelijk terras bij het horecabedrijf in het kader van de Beleidsregel afwijking Terrassenreglement voor een tijdelijke exploitatievergunning in verband met COVID-19 gemeente Utrecht, geldt in afwijking van het in het eerste lid genoemde tarief een tarief van 0 euro.

 

Artikel III

Deze wijziging treedt in werking de dag na bekendmaking in het gemeenteblad en werkt terug tot en met 1 januari 2021

 

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 16 september 2021

De burgemeester,

Sharon A.M. Dijksma

De griffier,

Merel van Hall

Naar boven