Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam houdende regels over: Naamgeving openbare ruimten (Naamgeving openbare ruimten: Vaststellen Van Mierlobrug in Centrum)

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

gelet op :

  • a.

    artikel 108 van de Gemeentewet

  • b.

    artikel 6 van de Wet basisregistraties adressen en gebouwen (BAG)

  • c.

    artikel 7 van de Verordening basisinformatie 2018

  • d.

    de Beleidsregel vaststelling openbare ruimte,

 

gezien het :

 

  • -

    positief pré advies van het College van 17 december 2020

de navolgende openbare ruimte vast te stellen:

  • Van Mierlobrug (BAG-type kunstwerk)

Overeenkomstig de bijbehorende situatietekening.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 26 januari 2021

De voorzitter

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Bijlage 1: Situatietekening Brug 18

Toelichting

Henricus Antonius Franciscus Maria Oliva (Hans) van Mierlo (Breda, 18 augustus 1931 – Amsterdam, 11 maart 2010) Nederlands journalist en politicus.

 

In 1966 is hij samen met Hans Gruijters de belangrijkste initiatiefnemer voor de oprichting van de sociaalliberale partij Democraten '66. Voor deze partij fungeert hij in twee afzonderlijke periodes als politiek leider en zit hij in zowel de Eerste Kamer als de Tweede Kamer. In de jaren tachtig is hij bovendien minister van Defensie in de kabinetten Van Agt II en III en in de periode 1994-1998 is hij minister van Buitenlandse Zaken en vicepremier in het 'paarse' kabinet-Kok I, dat mede dankzij hem tot stand is gekomen. In 1998 verlaat hij de politiek en word hem de titel minister van staat toegekend.

 

Een vaststelling van openbare ruimten is een feitelijke handeling en geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht en dus niet vatbaar voor bezwaar of beroep.

Naar boven