Gecoördineerde besluiten: Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan’, verleende omgevingsvergunningen en vaststelling hogere grenswaarden (Almelo)

Burgemeester en wethouders van Almelo maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de Raad van de gemeente Almelo in de vergadering van 14 september 2021 het bestemmingsplan ‘Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan’ (planid: NL.IMRO.0141.00117-BP31) heeft vastgesteld. De (gecoördineerde) omgevingsvergunningen zijn door het college op 22 september verleend, de vaststelling hogere grenswaarde is op 24 augustus verleend.

Burgemeester en wethouders van Almelo maken bekend dat op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan’ (planid: NL.IMRO.0141.00117-BP31);

  • 2.

    Verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van 22 woningen aan de Parallelweg (kenmerk: Z/20/113857);

  • 3.

    Verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van 30 appartementen aan de Bornerbroeksestraat (kenmerk: Z/20/116930);

  • 4.

    Verleende vaststelling hogere grenswaarden (kenmerk: UIT-94424\2);

Inhoud plan

Voor een tweetal locaties in Almelo heeft AWS Beter Wonen een plan voor herontwikkeling naar woningbouw ingediend voor in totaal 52 woningen.

Het gaat om de volgende locaties:

- 30 appartementen aan de Bornerbroeksestraat (tussen de nummers 21 en 43) te Almelo;

De gronden zijn gelegen aan de zuidzijde van het centrum van Almelo. Aan de oostzijde de Kolkstraat, aan de noordzijde het Tuinpad, aan de westzijde de Zuiderstraat en aan de zuidzijde een Huisartsenpraktijk de Kolk.

- 22 grondgebonden woningen aan de Parallelweg te Almelo.

De gronden zijn gelegen ten westen van het treinstation Almelo. Aan de noordzijde en westzijde de Appelstraat en aan de zuidzijde de Dijkstraat.

Om deze ontwikkeling te kunnen realiseren is een wijziging van het bestemmingsplan nodig, alsmede hogere toelaatbare grenswaarden voor geluid. Eveneens zijn twee aanvragen om omgevingsvergunningen ingediend. Om deze reden is de coördinatieregeling van toepassing verklaard.

Coördinatie en procedure

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De gemeenteraad heeft in de vergadering van 7 april 2020 ingestemd met de toepassing van de coördinatieregeling voor deze ruimtelijke ontwikkeling. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van een bestemmingsplan. Het college van burgmeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de besluitvorming rondom de omgevingsvergunning en het besluit voor de vaststelling hogere grenswaarden geluid.

De ontwerpbesluiten hebben gezamenlijk ter inzage gelegen van woensdag 24 februari 2021 tot en met dinsdag 6 april 2021. Tijdens deze termijn is 1 zienswijze ontvangen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Deze heeft aanleiding gegeven om het bestemmingsplan te wijzigen.

Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan’ zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Wijziging in de regels:

  • 1.

    Toevoeging artikel 12.1:

Er dient te worden voldaan aan de volgende voorwaarden:

De woningen op de gronden met de bestemming artikel 7 Wonen mogen enkel worden gerealiseerd en gebruikt, indien de dimensionering van de fundering en de vloeren van de woningen dusdanig zijn uitgevoerd dat de trillingsniveaus niet worden overschreden als verondersteld in de Richtlijn B “Hinder voor personen in gebouwen door trillingen, Meet- en beoordelingsrichtlijn” van de Stichting Bouwresearch (SBR Richtlijn B).

  • 2.

    En de overige artikelen te hernummeren;

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan’, de verleende omgevingsverguningen en het besluit hogere grenswaarden met de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 22 september tot en met dinsdag 2 november 2021 gezamenlijk ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’ en ‘gemeentenieuws’.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde terinzage termijn van zes weken.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld of om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven