Zakelijke samenvatting Anterieure overeenkomst Windpark Ze-Bra

De Gemeente Reimerswaal en de Gemeente Woensdrecht hebben op 2 juli 2021, met ontwikkelende partijen Eneco Wind B.V., Coöperatieve Windenergie Eneco Wind B.V. Vereniging Zeeuwind U.A. en Lindewind B.V. een anterieure overeenkomst getekend met elkaar voor de aanleg van een Windturbinepark van 16 windturbines. Het project heeft de naam Windpark Ze-Bra gekregen. 14 windturbines zijn geprojecteerd op het grondgebied van de gemeente Reimerswaal en 2 op het dat van de gemeente Woensdrecht.

De initiatiefnemers bouwen en exploiteren het project op eigen risico. Beide gemeenten spannen zich in om het project te realiseren. In de overeenkomst zijn daarom de volgende afspraken gemaakt.

 

  • 1.

    De medewerking van de gemeenten aan het project door het doorlopen van een besluitvormingsprocedure voor de omgevingsvergunning voor de bouw en exploitatie van het project.

  • 2.

    De door initiatiefnemers te betalen bijdragen voor de door de gemeenten gemaakte en te maken (exploitatie en proces-)kosten en uit te keren vergoeding(en) van planschade en nadeelcompensatie.

  • 3.

    De betaling door initiatiefnemers van enkele andere bijdragen.

    • 1.

      Een bijdrage voor de kwaliteitsverbetering van het landschap

    • 2.

      Een bijdrage voor natuurcompensatie voor het Natuurnetwerk Zeeland en het Natuurnetwerk Brabant.

    • 3.

      Een bijdrage van 50 cent per opgewekte MegaWattuur per jaar gedurende de exploitatie van het windpark ten behoeve van een duurzaamheidsfonds, een uit te geven obligatielening en voor een omwonendenregeling.

  • 1.

    Zekerheidstellingen voor het verwijderen van enkele huidige windparken en van windpark Ze-Bra na afloop van de exploitatieperiode.

Naar boven