Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Den Helder, houdende wijziging van de regels over de heffing en invordering van afvalstoffenheffing

1e wijziging Verordening afvalstoffenheffing 2021

 

Besluit van de raad van de gemeente Den Helder tot 1e wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing 2021 van de gemeente Den Helder

 

De raad van de gemeente Den Helder;

 

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 juni 2021;

 

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel b, van de Gemeentewet en artikel 15:33 van de Wet milieubeheer;

 

Kennisgenomen hebbende van het advies van de commissie Bestuur en Middelen van

23 augustus 2021;

 

Besluit:

Artikel I

 

Artikel 7 Ontstaan van de belastingschuld en heffing naar tijdsgelang van de Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing 2021 vastgesteld bij raadsbesluit van 4 november 2020 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    De belasting is verschuldigd bij het begin van het belastingjaar of, zo dit later is, bij de aanvang van de belastingplicht.

  • 2.

    Indien de belastingplicht in de loop van het belastingjaar aanvangt, is de belasting verschuldigd voor zoveel twaalfde gedeelten van de voor dat jaar verschuldigde belasting als er in dat jaar, na de aanvang van de belastingplicht, nog volle kalendermaanden overblijven.

  • 3.

    Indien de belastingplicht in de loop van het belastingjaar eindigt, dan wel met toepassing van de in artikel 4 opgenomen tarieven lager wordt als gevolg van wijziging in het aantal personen dat gebruik maakt van het perceel, bestaat aanspraak op ontheffing voor zoveel twaalfde gedeelten van de voor dat jaar verschuldigde belasting als er in dat jaar, na het einde van de belastingplicht respectievelijk na de wijziging als hiervoor bedoeld, nog volle kalendermaanden overblijven.

  • 4.

    Het tweede en het derde lid zijn niet van toepassing indien de belastingplichtige binnen de gemeente verhuist en aldaar van een ander perceel gebruik maakt.

  • 5.

    Voor belastingbedragen tot € 10,00 vindt geen invordering plaats. Voor de toepassing van de vorige volzin wordt het totaal van op een aanslagbiljet verenigde verschuldigde bedragen afvalstoffenheffing of andere heffingen aangemerkt als één belastingbedrag.

Artikel II Overgangsbepaling

 

De bepalingen die ingevolge deze verordening worden gewijzigd, zijn van toepassing op de belastbare feiten die zich voor de in artikel III, eerste lid, genoemde datum van ingang van de heffing hebben voorgedaan.

Artikel III Inwerkingtreding en citeertitel

  • 1.

    Deze verordening treedt in werking met ingang van de [eerste] dag na die van de bekendmaking, en werkt terug tot en met 1 januari 2021.

  • 2.

    Deze verordening kan worden aangehaald als de “Verordening tot 1e wijziging van de Verordening toeristenbelasting 2021”

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 6 september 2021.

Voorzitter,

J.A. de Boer (MSc)

Griffier,

mr. drs. M. Huisman

Naar boven