ontwerp bestemmingsplan ‘Oost-Vlieland – Dorpsstraat 10 en 12 en Willem de Vlaminghweg 11

Overeenkomstig artikel 3.8.1. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Oost-Vlieland – Dorpsstraat 10 en 12 en Willem de Vlaminghweg 11’ gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter visie ligt.

Op de achtererven van de Dorpsstraat 10 en 12 en aan de Willem de Vlaminghweg 11 is een gebouw voor nieuwe personeelshuisvesting gewenst. Het voornemen is om hiervoor 15 appartementen te realiseren. Hiervoor dienen enkele bestaande gebouwen en bomen verwijderd te worden. In het huidige bestemmingsplan is personeelshuisvesting niet toegestaan. Het voornemen is daarom in strijd met het geldende bestemmingsplan. Voorliggend bestemmingsplan voorziet in het juridisch-planologisch mogelijk maken van dit voornemen, waarbij de voorgenomen bouw en functie toekenning in het gebied mogelijk wordt gemaakt.

Indienen zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 20 september 2021 tot en met maandag 1 november 2021 ter visie. Tijdens deze periode is het voor een ieder mogelijk een gemotiveerde mondelinge of schriftelijke zienswijze in te dienen. Voor het maken van mondelinge zienswijzen neemt u contact op met de heer J. Kleefstra (tel. 0611742571). Schriftelijke zienswijzen stuurt u aan burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. U kunt geen zienswijzen via de e-mail indienen.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak.

 

Bestemmingsplannen. Het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.0096.200201720-ON01

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/

Vlieland 14 september 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland,

namens deze:

A. Idema

Gemeentesecretaris/algemeen directeur

 

Naar boven