Verkeersbesluit voor het reserveren van twee parkeerplekken voor het opladen van elektrische voertuigen, t.h.v. Kaagstraat 2, Kolhorn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon zijn op grond van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

Uit het oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan is het gewenst om op Kaagstraat ter hoogte van 2 twee parkeerplaatsen te reserveren voor het opladen van twee elektrische voertuigen, doormiddel van het plaatsen van bord E4 met onderborden OB20 en OB504.

Met het bovenstaande wordt beoogd dat er twee parkeerplaatsen worden gereserveerd voor het opladen van elektrische voertuigen.

 

Belangenafweging

Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord.

 

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de gemandateerde van de politiechef, eenheid Noord-Holland, en deze kan instemmen met bovengenoemde maatregel.

 

Awb-procedure

Er heeft geen ontwerpbesluit ter inzage gelegen.

 

Besluit

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om twee parkeerplekken te reserveren voor het opladen van elektrische voertuigen t.h.v. Kaagstraat 2, Kolhorn

 

Bezwaar

Tegen dit besluit kan binnen zes weken na verzending hiervan door belanghebbenden bezwaar worden gemaakt via de website www.hollandskroon.nl/bezwaar-maken. Tijdens de bezwaarprocedure blijft het genomen besluit van kracht. Meer informatie over de behandeling van uw bezwaarschrift kunt u vinden op www.hollandskroon.nl/bezwaar-maken. Heeft u er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Dit kan alleen als u ook bezwaar maakt bij de gemeente. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt het besluit pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

 

Afschriften

Politie Noord-Holland

 

Ondertekening

Namens burgemeester en wethouders van Hollands Kroon

A. Reehoorn

Medewerker Verkeer en Vervoer

Naar boven