Gemeenteblad van Midden-Drenthe

Datum publicatieOrganisatieJaargang en nummerRubriek
Midden-DrentheGemeenteblad 2021, 314467omgevingsvergunningVerleende vergunning voor een nieuw te bouwen woning aan BEILEN, Morgensterlaan 5 (kavel 2) [10-09-2021]

De gemeente Midden-Drenthe heeft een omgevingsvergunning verleend. De gemeente geeft hiermee toestemming voor een nieuw te bouwen woning aan BEILEN, Morgensterlaan 5 (kavel 2).

Waarom publiceert de gemeente dit bericht?

Een omgevingsvergunning wordt bij de gemeente aangevraagd om toestemming te krijgen om iets te bouwen, verbouwen, slopen, kappen of aan te leggen. Met dit bericht laat de gemeente u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. U kunt nu reageren als u het hier niet mee eens bent.

Bent u het niet eens met de vergunning?

U kunt de gemeente binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager laten weten dat u het niet eens bent met de vergunning. Dit heet bezwaar maken. U kunt bezwaar maken als de vergunning tegen uw belangen ingaat. In deze periode kunt u de stukken inzien door contact op te nemen met het team Omgeving en Veiligheid via telefoonnummer (0593) – 53 96 79 of via het e-mailadres gemeente@middendrenthe.nl.

Wilt u de start van de activiteiten tegenhouden?

Wanneer de activiteiten niet kunnen worden teruggedraaid, dan kunt u de Rechtbank Noord-Nederland vragen de start van de activiteiten tegen te houden voordat de gemeente een besluit heeft genomen over uw bezwaar. Dit heet het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening. Dit kan schriftelijk of online via de website van de rechtbank. Voor meer informatie kunt u de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer (088) – 36 14 444. U moet voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening een bedrag aan de rechtbank betalen.