Kennisgeving terinzagelegging ontwerp-Omgevingsvisie Haarlemmermeer 2040 en bijbehorend ontwerp-Omgevingseffectrapport

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening de ontwerp-Omgevingsvisie Haarlemmermeer 2040 en het bijbehorend ontwerp-Omgevingseffectrapport met de planidentificatie NL.IMRO.0394.SVIomgvisieHLM2040-B001 ter inzage worden gelegd.

Ontwerp-Omgevingsvisie en ontwerp-Omgevingseffectrapport

Een omgevingsvisie is een langetermijnvisie op de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving, die elke overheid opstelt in het kader van de Omgevingswet. Deze wet treedt naar verwachting 1 juli 2022 in werking. De Omgevingsvisie Haarlemmermeer vormt voor het grondgebied van de gemeente Haarlemmermeer tot 2040 de leidraad voor de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving en gaat hiermee de Structuurvisie Haarlemmermeer 2030 en de Structuurvisie 2035 Haarlemmerliede en Spaarnwoude vervangen.

Voor de ontwerp-Omgevingsvisie is een ontwerp-Omgevingseffectrapport (OER) opgesteld. Een OER is een verbreding van het verplichte milieueffectrapport en sluit aan op het integrale karakter van de omgevingsvisie. Dit OER geeft inzicht in de effecten van mogelijke nieuwe beleidskeuzes op diverse onderwerpen.

Inzien

De ontwerp-Omgevingsvisie en het ontwerp-Omgevingseffectrapport kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/omgevingsvisie

Op afspraak zijn de stukken op het raadhuis in Hoofddorp in te zien, dagelijks van 9-17 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852. Het is niet uit te sluiten dat vanwege maatregelen ten aanzien van het coronavirus nadere beperkingen worden gesteld aan het inzien van de stukken op het raadhuis.

De termijn van inzage begint op maandag 13 september 2021 en duurt zes weken.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van inzage kan iedereen een zienswijze over de stukken zowel digitaal, schriftelijk als mondeling naar voren brengen.

Digitaal kan dit door een formulier in te vullen op de website www.haarlemmermeer.nl/toekomstvisies 

Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-Omgevingsvisie’.

Mondeling kan dit in het raadhuis in Hoofddorp. Maak hiervoor een afspraak via 0900-1852.

Wat gebeurt er met uw zienwijze?

Na de periode van terinzagelegging worden de ontvangen zienswijzen beantwoord in een Nota van beantwoording. De Nota van beantwoording wordt betrokken bij de vaststelling van de Omgevingsvisie Haarlemmermeer 2040 en het bijbehorende Omgevingseffectrapport. De wettelijke procedure eindigt met de bekendmaking van de door de gemeenteraad vastgestelde omgevingsvisie. Tegen een omgevingsvisie en een omgevingseffectrapport staat geen beroep open.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de terinzagelegging organiseert de gemeente een online informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op woensdag 29 september. Meer informatie staat op de website www.haarlemmermeer.nl/omgevingsvisie.

 

Naar boven