Wijzigingsplan ‘Buitengebied, wijziging De Maneschijn 3’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oirschot maken bekend dat zij het wijzigingsplan ‘Buitengebied, wijziging De Maneschijn 3’ met identificatienummer NL.IMRO.0823.WPBGMANESCHIJN3-VAST hebben vastgesteld.

Met ingang van 16 september 2021 ligt het wijzigingsplan met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage. Het wijzigingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer: NL.IMRO.0823.WPBGMANESCHIJN3-VAST. Het plan is ook op afspraak in te zien bij de Centrale Balie van de gemeente.

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Middels het ontwerpwijzigingsplan wordt de functieaanduiding ‘intensieve veehouderij’ op het perceel De Maneschijn 3 te Oost-, West- en Middelbeers verwijderd. De varkenshouderij wordt hiermee beëindigd en de varkensstallen gesloopt.

 

Beroepsmogelijkheid

Tegen dit besluit kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage. De beroepstermijn vangt aan op 17 september 2021 en eindigt op 28 oktober 2021.

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende die eerder een zienswijze naar voren heeft gebracht, door degene aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht en door degene die beroep aantekent tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

 

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die beroep hebben ingediend kunnen, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

 

Oirschot, 15 september 2021

Naar boven