Vaststelling bestemmingsplan 'Kempenbaan-Oost 2020'

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 13 juli 2021 het bestemmingsplan ‘Kempenbaan-Oost 2020’ gewijzigd heeft vastgesteld. Door dit bestemmingsplan wordt de doorstroming van de Kempenbaan geoptimaliseerd en de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Run verbeterd. Dit gebeurt met infrastructurele aanpassingen van het oostelijke deel van de Kempenbaan (Kempenbaan-Oost), inclusief de aansluiting op de N2, de aanleg van nieuwe ontsluitingswegen en fietspaden op De Run 1000 en 2000 en aanpassingen van het oostelijk deel van de Provincialeweg, De Run 4200.

Een deel van de aanpassingen (te weten aan de Karel de Grotelaan) is gepland op het grondgebied van de gemeente Eindhoven. Er zijn daarom twee bestemmingsplannen vastgesteld, die integraal op elkaar zijn afgestemd. De gemeenteraad van Veldhoven heeft het bestemmingsplan ‘Kempenbaan-Oost 2020’ vastgesteld dat ziet op haar eigen grondgebied. Hetzelfde geldt voor de gemeenteraad van Eindhoven. Zij heeft het bestemmingsplan ‘Kempenbaan-Oost’ vastgesteld.

Hoe maakt u uw beroep kenbaar?

Tegen dit besluit kunt u als belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediendof die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook kan een belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Daarbij attenderen wij u op recente uitspraken van de Raad van State ten aanzien van ruimhartige mogelijkheden tot de bestuursrechter.

U kunt uw beroepschrift binnen de hieronder genoemde termijn van terinzagelegging indienen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Als u beroep instelt kunt u ook een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het moet dan gaan om een spoedeisende situatie. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. De griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak informeert u over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

Crisis- en herstelwet

Op het vaststellingsbesluit van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke beroepsgronden er zijn tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Hoe en wanneer kunt u stukken inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Kempenbaan-Oost 2020’ ligt van vrijdag 17 september 2021 tot en met donderdag 28 oktober 2021, tijdens openingsuren, voor iedereen ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis van Veldhoven (Meiveld 1).

Daarnaast is het plan te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.veldhoven.nl, zoek op plannaam: ‘Kempenbaan-Oost 2020’.

Heeft u vragen?

Voor vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel kunt u contact opnemen met de afdeling Regie en Ontwikkeling. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel telefoonnummer 14 040.

 

Naar boven