Rectificatie Ontwerp Omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan, in samenhang met artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, “Omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1” ter inzage ligt vanaf 3 september 2021 gedurende zes weken.

Plangebied en inhoud van het plan

Het ontwerp Omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1 volgt op het voorbereidingsbesluit ‘biostookinstallaties’ van 23 september 2020 en gaat gelden voor het gehele buitengebied van de gemeente Brielle. Daarmee is het verboden om binnen het werkingsgebied van het omgevingsplan Buitengebied Brielle biostookinstallaties te realiseren. Tevens zijn de definities uit het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan Wonen en Kamerverhuur” overgenomen en zijn algemene en locatie specifieke ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Een opsomming is opgenomen in respectievelijk paragraaf 1.2.3 en 1.2.4 van de toelichting bij het ontwerp Omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1. Ook is er één ontwikkeling meegenomen: de toevoeging van een woonbestemming aan de Zuurlandseweg ong. waarbij de huidige agrarische bedrijfsbestemming komt te vervallen. Het Omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1, biedt het planologische en juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Ter inzagelegging

Gedurende de periode van zes weken (vrijdag 3 september 2021 tot en met donderdag 14 oktober 2021) ligt het ontwerp omgevingsplan ter inzage. Het ontwerp Omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1 is digitaal raadpleegbaar via de http://brielle.crotec-omgevingsplan.nl/. In de viewer kan onder ‘kaartlagen’ gekozen worden tussen het raadplegen van ‘Plannen in procedure’ en ‘Plannen in werking’. Hiermee worden de verschillen inzichtelijk gemaakt tussen het ontwerp Omgevingsplan Buitenbied Brielle – Veegplan 1 en het vastgestelde omgevingsplan Buitengebied Brielle. Het ontwerp Omgevingsplan is niet op papier in te zien. Indien u geholpen wilt worden bij het digitaal raadplegen van het ontwerp Omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1, dan kunt u contact opnemen met mevrouw G.N.B. van der Vlies (gnb.vandervlies@brielle.nl). U kunt ook telefonisch contact opnemen met het stadskantoor op telefoonnummer 0181-471111.

Gedurende de periode van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp Omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1 indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Brielle, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken met het team Ruimtelijke Ordening via 0181-471111. Uw zienswijze via de mail kan de gemeente niet in behandeling nemen.

Naar boven