Ontwerpbestemmingsplan Dieren-Zuid, locaties Zutphensestraatweg 20 en 40

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan ‘Dieren-Zuid, locaties Zutphensestraatweg 20 en 40’ en de daarbij behorende stukken voor eenieder ter inzage is gelegd.

 

Initiatiefnemer is voornemens het huidige kerkgebouw aan Zutphensestraatweg 20 te slopen. Vervolgens zal op dit perceel een zorgcomplex voor instellingswonen worden gerealiseerd. Het programma bestaat uit 18 onzelfstandige wooneenheden en 2 gezamenlijke ruimtes.

Op de locatie Zutphensestraatweg 40 is tevens een zorgcomplex beoogd. Het programma gaat uit van behoud van de historische villa met daarbij een nieuwe lagere aanbouw aan de achterzijde. In totaal bevat deze locatie 24 onzelfstandige wooneenheden. Beide locaties worden bestemd als Maatschappelijk-2 en de beoogde doelgroep zijn dementerenden.

 

Ter inzage ontwerpbestemmingsplan

Vanaf donderdag 9 september 2021 tot en met 20 oktober 2021 ligt het ontwerpbestemmingsplan, de verbeelding en alle bijlagen voor een ieder ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruik maken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPDZ5-ON01.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de Servicebalie in het gemeentehuis in De Steeg.

 

Informatieavond

Op maandag 13 september 2021 vindt er een informatieavond plaats in Villa Veertien, Noorderstraat 14 te Dieren, tussen 18.00 uur en 20.00 uur. U bent van harte welkom. Er is geen vast programma, dus u kunt komen en gaan wanneer u dat wil. Tijdens de avond zijn deskundigen vanuit de ontwikkelaar en vanuit de gemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden en kunt u het plan inzien. Indien u wilt komen, dient u zich vanwege de coronaregels aan te melden via mailadres info@reinbouw.nl, waarbij u aan dient te geven met hoeveel mensen u komt. Aanmelden kan tot maandag 13 september 12.00 uur.

 

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn zienswijze naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. U wordt verzocht in uw zienswijze duidelijk het zaaknummer 743746 te vermelden. Ook bestaat de mogelijke om binnen dezelfde termijn mondeling (telefonisch) een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer D. van Dun d.vandun@rheden.nl of via het algemene telefoonnummer (026) 49 76 911.

 

De Steeg, 8 september 2021

 

Naar boven