ontwerp wijzigingsplan Miniwinkel Dorpsstraat 30

Overeenkomstig artikel 3.8.1. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland bekend dat het ontwerp wijzigingsplan ‘Miniwinkel Dorpsstraat 30 Vlieland’ gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

 

In oktober 2011 is het bestemmingsplan Vlieland Kom vastgesteld. In dat bestemmingsplan is met een wijzigingsbevoegdheid de mogelijkheid opgenomen om drie zogenaamde miniwinkels (maximaal 20 m² oppervlakte) in een nader aangeduide zone in de Dorpsstraat en deels aan de Achteromweg en de Middenweg toe te laten. Meteen na vaststelling van het bestemmingsplan in 2011 zijn de drie mogelijkheden benut, het ging daarbij om de locaties Dorpsstraat 33, 153 en 182.

 

In het wijzigingsplan 'Miniwinkels Dorpsstraat (verwijderen bestaande locaties)' dat is vastgesteld op 4 december 2018 is van twee van de originele drie miniwinkels ambtshalve de aanduiding 'detailhandel' verwijderd omdat deze locaties als winkel in onbruik waren geraakt. Op diezelfde datum is met het wijzigingsplan 'Miniwinkels Dorpsstraat (nieuwe locaties)' de aanduiding 'detailhandel' toegekend aan twee nieuwe initiatiefnemers op de adressen Dorpsstraat 89 en 145.

 

Weer later, op 2 december 2021, is het bestemmingsplan 'Oost-Vlieland - Dorpsstraat 5, 89 en 139' vastgesteld. In dat bestemmingsplan heeft Dorpsstraat 89 dat in gebruik was als miniwinkel en de aanduiding 'detailhandel' had, de bestemming detailhandel gekregen. Hierdoor is de aanduiding 'detailhandel' komen te vervallen. Daarmee zijn enkel nog Dorpsstraat 182 en 145 in gebruik als miniwinkel en is er dus ruimte gekomen voor een nieuw initiatief, waarvoor een oproep gedaan is. Na een loting onder meerdere gegadigden is de locatie voor een nieuwe miniwinkel toegewezen aan Dorpsstraat 30. Met dit wijzigingsplan wordt de mogelijkheid om daar een miniwinkel te beginnen planologisch mogelijk gemaakt en verkrijgt het adres van het winnende initiatief, Dorpsstraat 30, de laatste aanduiding 'detailhandel' waarmee alle drie miniwinkels weer worden geëxploiteerd.

 

Het college heeft ingestemd met het ontwerp wijzigingsplan en legt dat nu zes weken voor een ieder ter visie. Tijdens deze termijn kunnen zienswijzen worden ingediend.

Indienen zienswijzen

Het ontwerp wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 6 september 2021 tot en met maandag 18 oktober 2021 ter inzage. Tijdens deze periode is het voor een ieder mogelijk een gemotiveerde mondelinge of schriftelijke zienswijze in te dienen. Voor het maken van mondelinge zienswijzen neemt u contact op met de heer J. Kleefstra (tel. 0611742571). Schriftelijke zienswijzen stuurt u aan burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. U kunt geen zienswijzen via de e-mail indienen.

U kunt het ontwerp wijzigingsplan inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak.

Het ontwerp wijzigingsplan is digitaal beschikbaar via de website van de gemeente Vlieland: www.vlieland.nl  onder Zelf regelen/ Publicaties en bekendmakingen/ Ruimtelijke plannen/ Wijzigingsplannen.

Het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.0096.20210965-ON01

Vlieland 30 augustus 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland,

namens deze:

A. Idema

Gemeentesecretaris/algemeen directeur

 

Naar boven