Gemeente Sittard-Geleen - voornemen verkeersbesluit - instellen hoogtebeperking en breedtebeperking - Watermolenstraat, Grevenbicht

Registratienummer 2021 / 2797365

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen:

1. Besluiten:

Het instellen van een hoogtebeperking van 2.70 m en een breedtebeperking van 2.30 m op de watermolenstraat in Grevenbicht. De onderstaande voorgenomen verkeersmaatregelen bekend te maken zodat belanghebbenden zienswijzen in kunnen dienen:

  • 1.

    Het plaatsen van twee borden “Gesloten voor te hoge voertuigen die, met inbegrip van de lading, hoger zijn dan 2.70 m” aan het begin en einde van de Watermolenstraat (RVV bord C19-27).

  • 2.

    Het plaatsen van twee borden “Gesloten voor te brede voertuigen die, met inbegrip van de lading, breder zijn dan 2.30 m” aan het begin en einde van de Watermolenstraat (RVV bord C18-23).

Wanneer u dit besluit digitaal raadpleegt, treft u de bijlage aan door op de linkerkant van deze pagina onder het kopje ‘Externe bijlagen’ op de blauw gekleurde tekst te klikken.

2. Overwegingen

Het betreft een smalle straat met op het smalste stuk een uitstekend deel van het dak van een woning. Met het oog op de doorstroming van het verkeer en de veiligheid van voorbijrijdende voertuigen is het voornemen om aan weerszijde een hoogtebeperking en een breedtebeperking in te stellen. Het is niet te verwachten dat hier veel vrachtauto’s rijden, maar wel pakketbezorgers met grote voertuigen. Om schade aan zowel de woning als aan voorbijrijdende voertuigen te voorkomen is het voornemen om bovenstaande besluiten te nemen.

3. Wettelijke grondslag

Verkeersbesluiten worden genomen op basis van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 15, lid 1 en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer artikel 12.

Uit het oogpunt van de verkeersveiligheid, de bescherming van weggebruikers en passagiers, de waarborging van de bereikbaarheid, de doorstroming en de bruikbaarheid van de weg, alsmede de voorkoming van door het verkeer veroorzaakte overlast c.q. hinder wordt het noodzakelijk geacht de verkeersmaatregelen te nemen. Van toepassing zijn hier artikel 2, lid 1, sub a tot en met c en artikel 2, lid 2, sub a van de Wegenverkeerswet 1994.

De Watermolenstraat is in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en ligt binnen de bebouwde kom, zoals bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994.

4. Advies

De Ambtelijke Werkgroep Verkeer, waarin onder meer verkeerskundigen en de regiopolitie zitting hebben, heeft op 27-07-2021 positief geadviseerd over de voorgestelde verkeersmaatregel.

5. Ondertekening

Sittard-Geleen, 20-08-2021

Namens Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

Manager Team Inrichting & Planning Openbare Ruimte

Plv. ing. J.T.A.M. Malik

6. Inzage en zienswijzen

Na besluitvorming wordt dit Voornemen Verkeersbesluit gepubliceerd in het digitaal Gemeenteblad. Er wordt een mail verzonden aan de abonnees van overheid.nl met bericht van publicatie en koppeling naar het digitale Gemeenblad.

Het voornemenverkeersbesluit met de bijbehorende stukken kan worden ingezien bij de receptie van de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen. Van donderdag 02-09-2021 tot en met woensdag 15-09-2021. Over dit voornemenverkeersbesluit kunnen belanghebbenden gedurende deze periode ook een zienswijze geven. Deze kan naar: College van B&W, Postbus 18, 6130 AA SITTARD.

Naar boven