Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Kerkweide-West’ en verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van 11 appartementen en 18 grondgebonden woningen te Liempde (coördinatieregeling)

 

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 en artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 13 juli 2021 het bestemmingsplan ‘Kerkweide-West’ gewijzigd heeft vastgesteld en dat op 1 september 2021 een gewijzigde omgevingsvergunning is verleend voor het realiseren van 11 appartementen en 18 grondgebonden woningen binnen het plangebied ‘Kerkweide-West’.

 

Plan Kerkweide-West

Het plangebied Kerkweide-West is grofweg gelegen tussen de Kerkheiseweg, Boxtelseweg en Bergstraat in Liempde. Het plangebied betreft een onbebouwd middenterrein in het dorp Liempde waarop woningbouw mogelijk wordt gemaakt. Het bestemmingsplan ‘Kerkweide-West’ maakt de realisatie van in totaal 11 appartementen en 18 grondgebonden woningen mogelijk.

 

Gewijzigde v aststelling bestemmingsp lan ‘Kerkweide-West’

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Kerkweide-West’ en de ontwerp-omgevingsvergunning hebben in het kader van de gecoördineerde procedure van vrijdag 4 september 2020 tot en met donderdag 15 oktober 2020 gelijktijdig ter inzage gelegen. Er zijn van zeven partijen zienswijzen ontvangen die zowel betrekking hebben op het bestemmingsplan als op de omgevingsvergunning.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. De zienswijzen en interne controle hebben geleid tot enkele aanpassingen van het bestemmingsplan. De belangrijkste aanpassingen hebben betrekking op de ruimte ten behoeve van een inrit en het vrijhouden van de zone langs een watergang. Verder zijn de regels op enkele punten aangepast en zijn enkele onderzoeken en de toelichting van het bestemmingsplan aangepast en geactualiseerd. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de Nota van zienswijzen en de Nota van wijzigingen waarin de wijzigingen zijn vermeld als onderdeel van het raadsbesluit van 13 juli 2021.

 

Gewijzigde o mgevingsvergunning Kerkweide-West

Op 1 september 2021 is een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van 11 appartementen en 18 grondgebonden woningen op de locatie Kerkheiseweg / Kerkweide te Liempde. Deze vergunning is verleend in overeenstemming met het door de gemeenteraad op 13 juli 2021 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, waaronder de aanpassing ten behoeve van de inrit en de aanpassing ten behoeve van de watergang.

 

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maken het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijkertijd worden voorbereid en bekend gemaakt. Deze coördinatieregeling is op bovengenoemde besluiten van toepassing. Deze besluiten worden overeenkomstig het bepaalde in artikel 8.3 lid1 Wet ruimtelijke ordening voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt.

 

Terinzagelegging

Het besluit van de gemeenteraad, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Kerkweide-West’ en het gewijzigde besluit omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 2 september 2021 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan ‘Kerkweide-West met bijlagen en het besluit omgevingsvergunning zijn in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.BP07KerkweideWest-vst1 .

 

De stukken liggen ook in kopie ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt. Het gemeentehuis is geopend op maandag t/m woensdag van 8:30 tot 17:00 uur, donderdag van 8:30 tot 19:30 uur en op vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur. Raadpleeg www.boxtel.nl voor de actuele openingstijden in verband met het coronavirus.

 

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de beroepstermijn (tot en met donderdag 14 oktober 2021) staat tegen deze besluiten rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die geen zienswijze heeft ingediend om een reden die hem niet kan worden verweten;

  • 3.

    een belanghebbende die beroep instelt tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kerkweide-West’ en het besluit omgevingsvergunning zijn doorgevoerd ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan.

Op 14 april 2021 heeft de Raad van State bepaald dat voorlopig een belanghebbende niet eerst meer een zienswijze behoeft te hebben ingediend om in beroep te kunnen gaan. Het beroep kan voorlopig tevens betrekking hebben op het gehele besluit.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor meer informatie hierover wordt verwezen naar de website van de Raad van State.

 

Crisis- en herstelwet

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing.  Dit betekent dat bij het instellen van beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding niet. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Griffierechten

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover zie de website van de Raad van State.

 

Boxtel, 1 september 2021

 

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

De gemeentesecretaris,

A. Kraal

 

De burgemeester,

R.S. van Meygaarden

 

 

Naar boven