Besluit tot vierde wijziging van het Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen gemeente Utrecht

 

Integraal Resultaatverantwoordelijk Manager (IRM) van Ruimte;

 

Gelet op artikel 10 van de Parkeerbelastingverordening 2021 gemeente Utrecht;

 

Gelet op de Mandaatregeling B&W en burgemeester 2021 Gemeente Utrecht;

 

Gelet op de Procedure invoering betaald parkeren;

 

Overwegende dat in de gebieden Molenbeekstraat e.o. en Bolksbeekstraat e.o een meerderheid is voor de invoering van betaald parkeren;

Besluit vast te stellen de volgende wijziging van het Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen gemeente Utrecht;

 

 

Artikel I

In artikel I onder zone A2 komt deelrayon 13.300 als volgt te luiden:

Het deelrayon 13.300 (Hendrik Tollensstraat en omgeving): bestaat uit alle straatparkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door Vondellaan (zelf niet inbegrepen), Balijelaan (oneven zijde) Merwedekanaal, Heycopstraat, Brederoplein (zelf niet inbegrepen), Anna Maria van Schurmanstraat (zelf niet inbegrepen) en de Kruisvaart.

 

In artikel I onder zone B1 komt deelrayon 16.400 als volgt te luiden:

 

Het deelrayon 16.400 (Rivierenwijk): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door Vondellaan, Jutfaseweg (huisnummers 1 t/m 133), Amstelstraat, Rijnlaan (niet inbegrepen) en Balijelaan (even zijde t/m huisnummer 16)

 

Artikel II

Dit besluit kan worden aangehaald als: ‘Besluit tot vierde wijzing van het Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen gemeente Utrecht’.

 

Artikel III

Dit besluit treedt in werking op 1 september 2021.

 

Aldus vastgesteld op 23 augustus 2021.

Namens burgemeester en wethouders van Utrecht,

Jurriën Brombacher

Directeur Ruimte

Toelichting

 

Proces

Op basis van de ‘Procedure invoering betaald parkeren’ wordt in een gebied betaald parkeren ingevoerd als de parkeerdruk hoog is en er voldoende draagvlak voor de maatregel is. In een gebied wordt een draagvlakmeting alleen gehouden als de parkeerdruk op minimaal één meetmoment tijdens twee weken hoger is dan 80%. Betaald parkeren wordt ingevoerd wanneer het responspercentage van 30% is behaald en er meer voor- dan tegenstemmers zijn.

 

In de gebieden Molenbeekstraat e.o. en Bolksbeekstraat e.o. is draagvlak gemeten voor de invoering van betaald parkeren. In beide gebieden is een meerderheid voor de invoering van betaald parkeren. Betaald parkeren wordt ingevoerd per 1 september 2021. De nieuwe gebieden worden met dit besluit opgenomen in het aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen voor de gemeente Utrecht. Voor de uitbreiding van betaald parkeren in deze gebieden wordt het betaald parkeren met het vaststellen van de wijzigingen geformaliseerd.

 

Wijzigingen

De parkeerrayons Hendrik Tollensstraat en Rivierenwijk zijn uitgebreid. Ter verduidelijking hieronder een overzicht van de doorgevoerde wijzigingen.

 

Oud

Het deelrayon 13.300 (Hendrik Tollensstraat en omgeving) bestaat uit alle straatparkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door Vondellaan (zelf niet inbegrepen), Croeselaan (zelf niet inbegrepen), Brederoplein (zelf niet inbegrepen), Anna Maria Schurmanstraat (zelf niet inbegrepen) en de Kruisvaart.

Het deelrayon 16.400 (Rivierenwijk): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door Vondellaan, Jutfaseweg (huisnummers 1 t/m 133),Amstelstraat, Rijnlaan (niet inbegrepen) en Balijelaan (niet inbegrepen, m.u.v. huisnummer 2a).

 

Nieuw (wijzigingen in cursief )

Het deelrayon 13.300 (Hendrik Tollensstraat en omgeving): bestaat uit alle straatparkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door Vondellaan (zelf niet inbegrepen), Balijelaan (oneven zijde) Merwedekanaal, Heycopstraat, Croeselaan (zelf niet inbegrepen), Brederoplein (zelf niet inbegrepen), Anna Maria van Schurmanstraat (zelf niet inbegrepen) en de Kruisvaart.

Het deelrayon 16.400 (Rivierenwijk): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door Vondellaan, Jutfaseweg (huisnummers 1 t/m 133), Amstelstraat, Rijnlaan (niet inbegrepen) en Balijelaan (even zijde t/m huisnummer 16)(niet inbegrepen, m.u.v. huisnummer 2a).

 

 

Naar boven