Straatnaamgeving De Arend en de Zeemeeuwbrug

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

Gelezen het voorstel van de directie Gebieden, Participatie en Stadsarchief, Cluster Dienstverlening van 28 juli 2021 (str.n.cie. nummer D2107-135489);

 

gelet op het ter zake ingekomen ambtsbericht van de Commissie van advies inzake straatnamen en gedenktekens, het advies van de gebiedscommissie IJsselmonde ten aanzien van de punten I. en II., alsmede op de bepalingen van de Straatnamenverordening 2014;

 

besluit:

 

  • I.

    Te benoemen:

  • De brug die op de bijgevoegde tekening STR_2020-43 is aangeduid met het cijfer 1:

     

    • 1.

      ………………………………………………. De Arend en de Zeemeeuwbrug

  • II.

    Te bepalen dat dit besluit met ingang van heden van kracht wordt.

Aldus vastgesteld namens het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam op 28 juli 2021.

De wethouder Handhaving, Buitenruimte, Integratie en Samenleven,

Drs. B. Wijbenga-van Nieuwenhuizen

 

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 4 augustus 2021 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halve Maanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

 

Toelichting:

De oude brug tussen de straat Hoendiep en het Eiland van Brienenoord wordt vernieuwd. Deze brug is in de jaren 1960 tijdelijk aangelegd voor de bouw van de metro. De brug heeft nooit officieel een naam gekregen. Nu wordt op dezelfde plek een nieuwe brug geplaatst.

Decennialang bezochten honderden jongeren jaarlijks het zomerkamp op het eiland Brienenoord in het clubhuis van De Arend en de Zeemeeuw. Sinds enkele jaren is het oude clubhuis omgevormd tot de Buitenplaats Brienenoord. Met de voormalige naam van het clubhuis voor de nieuwe brug over het Zuiddiepje keert er wat historie terug op het eiland Brienenoord.

 

Naar boven