Ontwerp-omgevingsvisie gemeente Montfoort ter inzage

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken bekend dat de ontwerp-omgevingsvisie ‘Vitale kernen in een waardevol landschap’ van de gemeente Montfoort met ingang van 11 augustus 2021 ter inzage ligt voor zienswijzen.

Omgevingsvisie

In de omgevingsvisie staat hoe gemeente Montfoort de toekomst van de fysieke leefomgeving voor zich ziet. De ‘fysieke leefomgeving’ staat voor datgene wat u ziet, voelt en ruikt. Dat zijn bijvoorbeeld gebouwen, wegen, parken, een schone lucht, sloten en rivieren. Maar ook de sociale component, zoals gezondheidszorg en veiligheid, horen hierbij. Soms zitten daar tegengestelde belangen in. Daarom kijken we naar de fysieke leefomgeving van onze gemeente als geheel en stellen we -waar nodig- nu al per gebied bepaalde prioriteiten. Wat voor keuzes willen we maken voor de toekomst van gemeente Montfoort? De kaders hiervoor worden in deze visie op grote lijnen geschetst.

De ontwerp-Omgevingsvisie heet niet voor niets ‘Vitale kernen in een waardevol landschap’. We zetten in op toekomstbestendigheid, vitaliteit en een waardevol landschap. We integreren in deze ontwerp-Omgevingsvisie diverse maatschappelijke opgaven. Zo geven we bijvoorbeeld aan waar we ruimte voor woningbouw, duurzame energie en transformatie of uitbreiding van bedrijvigheid zien. Daarnaast geven we aan waar we inzetten op veilige fietsverbindingen, een groene leefomgeving, inspelen op klimaatveranderingen en het organiseren van nieuwe verbindingen. Tenslotte is ook aangegeven wat geen wenselijke ontwikkelingen zijn.

Inzage

Met ingang van 11 augustus 2021 ligt de ontwerp-Omgevingsvisie gedurende 6 weken (tot en met 21 september 2021) ter inzage bij de publieksbalie van het stadskantoor Kasteelplein 5 te Montfoort (geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00). Ook is het digitaal raadpleegbaar via www.montfoort.nl/omgevingsvisie of de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0335.Omgevingsvisie-ON01).

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kan iedereen een reactie indienen ten aanzien van dit plan. Deze schriftelijke reacties kunnen per brief worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort, Postbus 41, 3417 ZG in Montfoort, onder vermelding van ‘Zienswijze Omgevingsvisie’ of per email aan omgevingsvisie@montfoort.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevr. M. Visser of mevr. M. Ligtvoet van de gemeente Montfoort via 0348- 476 400.

Montfoort, 10 augustus 2021

College van burgemeester en wethouders gemeente Montfoort

Naar boven