Gemeente Echt-Susteren - Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening

De raad van de gemeente Echt-Susteren,

 

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d dinsdag 11 mei 2021 met kenmerk; Z21/082547 / D - 88523

 

 

gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, de gemeentewet en de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Echt-Susteren 2017;

 

Besluit:

Besluit vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening:

 

Toevoeging tweede en derde lid aan artikel 2:26 APV Echt-Susteren.

 

Artikel 2:26 Ordeverstoring

  • 1.

    Het is verboden bij een evenement de orde te verstoren.

  • 2.

    Het is verboden bij een evenement zichtbaar goederen te dragen, bij zich te hebben of te vervoeren die uiterlijke kenmerken zijn van een organisatie die bij rechterlijke uitspraak of bestuurlijk besluit verboden is verklaard of is ontbonden vanwege een doel of werkzaamheid in strijd met de openbare orde.

  • 3.

    Het verbod in het tweede lid geldt niet voor zover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door het Wetboek van Strafrecht.

Nieuw artikel 2:50a

 

Artikel 2:50a Verbod op zichtbare uitingen van verboden organisaties

  • 1.

    Het is verboden op openbare plaatsen of in voor het publiek toegankelijke openstaande gebouwen en daarbij behorende erven zichtbaar goederen te dragen, bij zich te hebben of te vervoeren die uiterlijke kenmerken zijn van een organisatie die bij rechterlijke uitspraak of bestuurlijk besluit verboden is verklaard of is ontbonden vanwege een werkzaamheid of doel in strijd met de openbare orde.

  • 2.

    Het verbod geldt niet voor zover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door het Wetboek van Strafrecht.

Nieuw artikel 2:65a

 

Artikel 2:65a Kouderegeling

Het is verboden zich bij een gevoelstemperatuur van -10 °C of kouder tussen 21:00 uur en 07:00 uur op te houden in de buitenlucht met het kennelijke doel een aanzienlijk deel van de nacht in de buitenlucht door te brengen.

 

Bovengenoemde wijzigingen toevoegen aan de aan de strafbepaling

 

Artikel 6:1 Strafbepaling

  • 1.

    Overtreding van het bij of krachtens de volgende artikelen bepaalde en de op grond van artikel 1:4 daarbij gegeven voorschriften en beperkingen wordt gestraft met een geldboete van de eerste categorie: artikelen: 2:1 lid 2, 2:26 en, 2:47 t/m 2:50a, 2:62 en 2:65a.

  • 2.

    Overtreding van het bij of krachtens de overige artikelen bepaalde en de op grond van artikel 1:4 daarbij gegeven voorschriften en beperkingen wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie.

  • 3.

    In afwijking van het eerste en tweede lid is artikel 1a van de Wet op de economische delicten van toepassing op overtreding van het bepaalde bij of krachtens de artikelen 2:10 vijfde lid, 2:11 tweede lid, 2:12 eerste lid en 4:11 eerste lid.

  • 4.

    In geval van overtreding van de krachtens artikel 3, derde lid, van de Wet veiligheidsregio’s gestelde regels kan het college een bestuurlijke boete opleggen van ten hoogste de geldboete, bedoeld in artikel 64, eerste lid, van de Wet veiligheidsregio’s.

Inwerkingtreding

 

Deze wijzigingsverordening treedt in werking op de dag na die van bekendmaking.

Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad d.d. woensdag 7 juli 2021.

De raad voornoemd,

mr. M.M.W.H.Y. Hermans

griffier

dr. J.W.M.M.J. Hessels

burgemeester

Naar boven